Caută
Sfaturi & Trucuri

Pregătește-ți casa înainte de a pleca în concediu

Bagajele sunt pregătite, itinerariul de călătorie planificat, iar vremea pare să fie promițătoare pe durata concediului tău. Nu trebuie să scapi din vedere faptul că locuința ta are nevoie de un tratament special atunci când ești plecat în vacanță.

Surprizele neplăcute pot apărea atunci când te aștepți mai puțin, motiv pentru care este bine să le anticipezi.

Scoate din priză electrocasnicele de care nu ai nevoie

Știm că există anumite electrocasnice pe care nu le poți opri pe durata concediului. Un bun exemplu este frigiderul, în care probabil ai depozitate alimente cu o perioadă de valabilitate extinsă, la care ai prefera să nu renunți.

Totuși, există anumite aparate electronice sau electrocasnice pe care le poți scoate din priză fără probleme: televizorul, aerul condiționat, blenderul, toasterul, aparatul de prăjit pâine, cuptorul cu microunde și nu numai. Nu doar că vei evita anumite situații neplăcute, ci vei face și economii.

Oprește alimentarea cu apă

Nu ne stă în fire să fim negativiști, dar suntem de părere că o măsură de siguranță utilă de luat pe durata unei vacanțe este oprirea alimentării cu apă. Ultimul lucru de care ai nevoie este un telefon de la un vecin supărat căruia i-ai inundat casa.

Încuie ușa de la intrare și închide geamurile

Încuie ușa de la intrare folosind numărul maxim de rotiri ale cheii pe care yala le permite. Dacă dispui de mai multe dispozitive pentru încuiat ușa, folosește-le pe toate. Întrucât geamurile sunt ținta hoților, asigură-te că le închizi. Simțul comun te poate îndemna să crezi că rabatarea lor este o soluție. În fapt, acestea pot fi ușor deschise, motiv pentru care nu îți recomandăm acest lucru.

Scapă de alimentele perisabile

Dacă plănuiești să lipsești o perioadă îndelungată de timp, asigură-te că faci curățenie în frigider. Scapă de toate alimentele care se pot strica. În caz contrar, nu doar că vor apărea mirosurile neplăcute, însă se va favoriza dezvoltarea de bacterii. Poți să eviți o astfel de problemă dacă o anticipezi și iei măsuri de siguranță.

Nu uita de plante

Pe piața de profil există nenumărate dispozitive de udare permanentă a florilor. Achiziționează un astfel de produs pentru a te asigura că plantele tale nu îți vor duce lipsa. Iar dacă nu ești dispus să faci o astfel de investiție, roagă un apropiat să le ude cât timp vei fi plecat.

Lasă o cheie de rezervă cuiva apropiat

Poate fi util să lași o cheie de rezervă unei persoane în care ai încredere, care să verifice  periodic starea locuinței tale. Mai mult decât atât, în cazul unor situații de urgență, vei putea apela la ajutorul acesteia.

Asigură-te că detectorul de gaz și alarma sunt funcționale

Cele mai eficiente măsuri de precauție de care te poți folosi sunt sistemul de alarmă și detectorul de gaz. Verifică-le înainte de a pleca în vacanță, pentru a avea certitudinea că funcționează corespunzător.

 

Dacă aceste informații ți-au fost utile, distribuie-le unui prieten!

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!