Caută
Sfaturi & Trucuri

#InterviulLunii cu Daniel Dobre

Cu o vastă experiență în real-estate, Daniel Dobre este un consultant profesionist într-un domeniu din ce în ce mai provocator, dar și un profesor dedicat pentru cei care vor să învețe secretele meseriei de agent imobiliar. Sigur pe calitățile sale și pasionat de industria în care activează, este tipul de agent care leagă ușor relații și primește recomandări. De asemenea, Daniel Dobre Imobiliare reprezintă unul dintre partenerii de încredere și pe termen lung ai Wizmo.ro.

Când și de ce ați ales să activați în acest domeniu?

Am început să activez în imobiliare acum... un milion de ani, dacă ar fi să mă raportez la experiența pe care am căpătat-o în domeniu. Practic, am început să lucrez ca agent imobiliar în 2003 și de atunci nu reușesc să mă opresc. După 15 ani de viață împreună, ne-ar fi greu să ne despărțim - sunt convins că și mie mi-ar lipsi imobiliarele, dar și piața imobiliară, la rândul ei, mi-ar duce lipsa.

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care vi le oferă acest job?

În primul rând, pot garanta că meseria asta nu îți permite să te plictisești. Înveți, te dezvolți, mereu apare câte o provocare nouă, ceva ce n-ai mai întâlnit. Când crezi că le-ai trăit pe toate, imobiliarele reușesc să te surprindă din nou.

Cele mai mari satisfacții vin din relațiile interumane și din prieteniile pe care le legi în această meserie. Mai concret, satisfacția de a fi oprit pe stradă de clienții tăi, pentru a te saluta, pentru a-ți mai mulțumi încă o dată pentru ajutorul dat și, de ce nu, pentru o strângere în brațe. Un om căruia i-ai schimbat viața, care îți sare în brațe în parc când te vede sau care te sună să te invite la botezul copilului său sunt satisfacții pe care nu le vei întâlni în prea multe meserii.

Vă vedeți activând în acest domeniu pe termen lung, deci. De ce?

Nu mă văd făcând vreodată altceva. Decât pe la 60 de ani, când mi-am pus în gând să-mi fac o fermă, cu podgorii de vin, animale multe și aer curat, rece, pentru diminețile de vară la cafea! Ah... și cu un câine credincios la picioare. Până atunci, însă, vindem, cumpărăm, închiriem, dar îi învățăm și pe alții cum să facă asta cât mai bine.

Care credeți că sunt punctele dvs. forțe?

Experiența. În primul rând, cei 15 ani în domeniu mă recomandă cel mai bine.

Apoi, caracteristic zodiei mele, sunt extrem de tipicar și determinat. Iau personal fiecare situație și tranzacție și mă pun în locul celui care mă angajează. De altfel, contrar a ceea ce se crede, imobiliarele nu se rezumă la bani, ci la oameni. Când preiau o proprietate de vânzare, nu mă gândesc la comision, ci la cum ajut omul din fața mea să obțină ce își dorește, iar realizarea acestui țel aduce mai multă satisfacție decât comisionul în sine. 
Bineînțeles, nu putem neglija faptul că impozitele, facturile, salariile se plătesc din comisioane, care nu sunt aspecte de neglijat. Ceea ce vreau sa subliniez, totuși, este că satisfacția principală vine din rezolvarea situației, nu din încasarea comisionului.

Care sunt cele mai importante acțiuni derulate în 2018?

Îmi doresc ca anul acesta să dezvoltăm echipa de la Daniel Dobre Imobiliare. Dacă reușesc să determin 10 oameni să se îndrăgostească de meseria asta în 2018, mă declar satisfăcut :-)

Care este strategia de dezvoltare a activității dvs.?

Mai presus de toate, eu sunt agent imobiliar. Am făcut, însă, trecerea la manager de agenție din dorința de a oferi din experiența mea și celor ce își doresc să învețe, de a le pune la dispoziție cel mai potrivit mediu de dezvoltare spre a fi cei mai buni. Odată învățați, agenții vor dezvolta activitatea, brandul și cifra de afaceri ale companiei. În acest sens, rolul meu este de a fi un bun profesor, iar ei vor avea grijă de restul. Afacerile cresc cu oameni, iar focusul principal al acestui an este de a crește o nouă generație de agenți imobiliari.

În ceea ce privește serviciile oferite clienților noștri, avem deja implementate câteva noutăți, chiar exclusive, cum ar fi:

  • Opinie notarială la fiecare proprietate vândută
    Preluarea în portofoliul exclusiv a unei proprietăți determină o verificare imediată a situației juridice a acesteia de către notarul colaborator, precum și emiterea unei opinii notariale anterior intrării pe piață a proprietății. Astfel, fiecare potențial cumpărător va primi la vizionare această opinie, fiind informat din prima clipă despre situația juridică a imobilului vizionat.
  • Asigurare gratuită
    Printr-un parteneriat care se află momentan în proces de finalizare, vom oferi clienților cumpărători ce aleg să achiziționeze una dintre proprietățile aflate exclusiv în portofoliul nostru, o asigurare gratuită a locuinței. În acest fel, aceștia primesc o nouă facilitate, ce îi va determina să cumpere o proprietate din portofoliul agenției noaste, spre fericirea vânzătorilor pe care îi reprezentăm.

Care sunt cele mai solicitate tipuri de proprietăți din oferta dvs.?

În prezent, pe primul loc în cererile înregistrate de noi se regăsesc garsonierele și apartamentele cu două camere, situate în cartiere precum Titan, Iancului și Dristor. Am observat, însă, o creștere pe zona de terenuri destinate construcției de locuințe unde încă de la începutul anului am avut cele mai bune rezultate.

Ce v-a determinat să alegeți Wizmo.ro și cum se diferențiază de alte platforme similare?

Deși poate părea surprinzător, în primul rând am ales Wizmo.ro după modul în care arată portalul și după ușurința de utilizare a clientului vizitator. Platforma are un site ușor de utilizat, cu o experiență bună pentru utilizator, iar asta ne-a atras cel mai mult. Ulterior, analizând informațiile de dezvoltare pe care portalul le are în plan, ni s-a reiterat faptul că va fi un parteneriat benefic pentru noi.

Care credeți că sunt beneficiile parteneriatului dvs. cu Wizmo.ro?

Am constatat cu bucurie că echipa Wizmo.ro are o deschidere către tot ce înseamnă tehnologie modernă, o bună ancorare în social media, suport tehnic la standarde ridicate și marketing pe măsură. Mai mult decât atât, asocierea cu Wizmo.ro se aliniază principiilor firmei noastre, viziunii pe care o urmărim pe termen lung. De altfel, sunt convins că Wizmo.ro va deveni unul dintre jucătorii majori ai pieței imobiliare românești și ne dorim să parcurgem împreună această călătorie.

Care sunt perspectivele colaborării dvs. cu Wizmo.ro pe termen mediu și lung?

Wizmo.ro a fost primul partener alături de care am plecat la drum, în ceea ce noi ne dorim a fi o călătorie frumoasă spre succes. Pe lângă beneficiile financiare, această colaborare ne-a adus și beneficii de imagine - mulți dintre clienții vânzători sau proprietari de locuințe care vizitează portalul apelează la serviciile noastre prin intermediul platformei. Bineînțeles, ne-am propus ca și pe viitor să reprezentăm un partener de încredere pentru Wizmo.ro, iar rezultatele să fie frumoase de ambele părți.

Dacă vrei și tu să îți faci cunoscută activitatea în real estate și să ne împărtășești părerea despre domeniul în care activezi, contactează-ne pe marketing@wizmo.ro, iar noi ne vom asigura că ducem povestea ta mai departe. Astfel, poți face și tu parte din proiectul #InterviulLunii, o serie de materiale dedicate profesioniștilor în imobiliare, prin care vrem să surprindem cele mai bune practici ale celor mai buni agenți de pe piața de real estate.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!