Caută
Sfaturi & Trucuri

#InterviulLunii – Călin Dragoș Domenico, reprezentant Ritz Imobiliare

A fi agent imobiliar nu se rezumă doar la intermedierea unor oferte, ci presupune anumite abilități care pot face diferența în dezvoltarea afacerii.

Asta a observat și Călin Dragoș Domenico, reprezentantul Ritz Imobiliare, ce se poziționează drept consultant în real estate. Cu o experiență de peste 16 ani pe piața de imobiliare din Slatina, îl recomandă specializarea continuă în domeniu și calitatea de a fi orientat spre client. Totodată, Ritz Imobiliare reprezintă unul dintre partenerii alături de care Wizmo a dezvoltat un parteneriat eficient și cu perspective pe termen lung, fiind primul client oficial al serviciilor oferite de noi.  

Când și de ce ați ales să activați în acest domeniu?

Am început să caut informații despre domeniul real estate încă din 1998, iar în anul 2000 am făcut primul curs de agent imobiliar la Craiova, prin Camera de Comerț Dolj. În ultimii ani am participat la diverse training-uri, seminarii și cursuri atât din București, cât și din țară.

Pot spune că am ales să activez în acest domeniu pentru că îmi place să comunic cu persoanele cu interese imobiliare și, de asemenea, cred că era nevoie de specialiști care să le faciliteze deciziile. Foarte important în acest parcurs este să informezi cât mai transparent clienții - atât proprietari, cât și cumpărători - despre piața imobiliară, prețurile reale ale proprietăților și cum se stabilesc acestea, ce acte sunt necesare încheierii tranzacției, promovare etc.

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care vi le oferă acest job?

Cred că cea mai mare împlinire în acest job vine din satisfacerea nevoilor clienților. Atunci când un client este mulțumit și te recomandă știi că ți-ai făcut treaba bine, lucru ce te motivează să continui.

Vă vedeți activând în acest domeniu pe termen lung? De ce?

Da, este cu siguranță domeniul în care îmi doresc să activez pe termen lung. Pe lângă faptul că îmi place ceea ce fac, mă recomandă și calitatea de a fi orientat către client. Asta îmi dă încrederea că pot avea succes pe mai departe, deoarece în majoritatea agențiilor se practică strategia de obținere a unor rezultate rapide cu scopul de încasare a onorariului cu orice preț, o abordare greșită pe termen lung, din punctul meu de vedere.

Care credeți că sunt punctele dvs. forțe?

Cred că punctele mele forte sunt educația continuă, serviciile de calitate oferite, atât în mediul online, cât și offline, precum și analiza de piață în derularea activității. De asemenea, în modul de lucru mă bazez pe oferirea unor informații corecte, ceea ce duce la fidelizarea clienților pe termen lung.

Care sunt cele mai importante acțiuni derulate în 2018?

Pe lângă menținerea strategiei pe care ne bazăm activitatea, în 2018 ne focusăm și pe atragerea de colegi noi.  

Care este strategia de dezvoltare a activității dvs.?

Avem în plan să facem cunoscută activitatea noastră unui public cât mai larg, motiv pentru care ne axăm pe investiții în promovare și marketing.

Care sunt piețele cu cel mai mare potențial de dezvoltare din portofoliul dvs?

Prin prisma activității noastre am observat că segmentele cu cel mai mare potențial de dezvoltare sunt, în prezent, cel rezidențial și cel industrial.

Care sunt cele mai solicitate tipuri de proprietăți din oferta dvs?

Cele mai căutate tipuri de proprietăți sunt apartamentele.

Ce v-a determinat să alegeți Wizmo.ro și cum se diferențiază de alte platforme similare?

Încă de la primele discuții cu reprezentanții Wizmo am identificat criteriile de încheiere a unui parteneriat de lungă durată. Ne-a încântat posibilitatea de a avea suport integral, prin consultanți deschiși în identificarea soluțiilor de colaborare, în cazul unei piețe cu volum scăzut, cum este Slatina. De asemenea, suntem mulțumiți de serviciul API de publicare de anunțuri direct din CRM-ul agenției, precum și de informațiile publicate pe portal.

Care credeți că sunt beneficiile parteneriatului dvs. cu Wizmo.ro?

Cred că beneficiile principale ale Wizmo.ro sunt informația detaliată a proprietăților listate, precum și expunerea foarte bună.

Care sunt perspectivele colaborării dvs. cu Wizmo.ro pe termen mediu și lung?

În primul rând, ne dorim o colaborare pe termen cât mai lung. Bineînțeles, avem în plan și creșterea volumului de proprietăți listate, ce ar reprezenta un plus pentru ambele părți.

Dacă vrei și tu să îți faci cunoscută activitatea în real estate și să ne împărtășești părerea despre domeniul în care activezi, contactează-ne pe marketing@wizmo.ro, iar noi ne vom asigura că ducem povestea ta mai departe. Astfel, poți face și tu parte din proiectul #InterviulLunii, o serie de materiale dedicate profesioniștilor în imobiliare, prin care vrem să surprindem cele mai bune practici ale celor mai buni agenți de pe piața de real estate.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!