Caută
Sfaturi & Trucuri

Idei practice pentru amenajarea dormitorului

Atunci când vine vorba despre renovarea locuinței, dormitorul tinde să fie ignorat, deoarece este ferit de ochii vizitatorilor. Noi suntem de părere că lucrurile nu ar trebui să stea astfel, întrucât aici ne petrecem cea mai mare parte a timpului liber.

Odihna este extrem de importantă, iar pentru ca aceasta să se producă, avem nevoie de un spațiu care să ne ofere liniște și confort psihic.

Iată câteva idei practice pentru amenajarea dormitorului de care poți să ții cont la următoarea renovare:

Alege un pat tapițat

Stilul clasic nu se va demoda niciodată și va reuși să țină piept cu brio noilor trenduri. Optează pentru un pat tapițat de calitate, care va deveni piesa centrală a dormitorului. Poți opta pentru nuanțe vii, care să contrasteze culoarea pereților și să creeze un spațiu armonios.

Patul king-size va deveni oaza ta de liniște și confort, în care te vei retrage ori de câte ori vei simți nevoia de a te cufunda într-un somn adânc, odihnitor. Sănătatea ta este importantă, motiv pentru care îți propunem să optezi pentru saltele și perne de calitate. În ceea ce privește lenjeria de pat, optează pentru materiale naturale, în care să te simți confortabil.

Optează pentru noptiere care să îndeplinească un scop funcțional și decorativ

Este important ca atunci când alegi piesele de mobilier, să le analizezi în așa manieră încât să îmbine optim designul cu funcționalitatea. Optează pentru un set de 2 noptiere, care să ofere dormitorului acea simetrie pe care designerii de interior și iubitorii de amenajări interioare o adoră.

Acestea nu trebuie să fie de dimensiuni mari. Este suficient să permită depozitarea unor lămpi pentru citit și a unor obiecte la care se renunță pe timpul nopții. Anul acesta se poartă extrem de bine accentele strălucitoare și texturile metalice, pe care le poți integra cu brio în decorul dormitorului tău.

Dacă apreciezi mobilierul cât mai simplu, alege un set de noptiere clasice, realizate din materiale de calitate. Acestea nu se demodează ușor, motiv pentru care le vei putea păstra chiar și în urma unor renovări.

Fii atent/ă la dimensiunile și compartimentarea dressingului

Spațiul de depozitare al îmbrăcămintei și încălțămintei este extrem de important, mai ales pentru femei. Nu este suficient ca dressingul pe care îl alegi să dispună de un design plăcut. Acesta trebuie să fie încăpător, iar compartimentarea lui trebuie să îți permită să îți organizezi cât mai eficient garderoba.

Pentru ca acestea să nu încarce spațiul sau să îi ofere un aspect dezordonat atunci când sunt deschise, poți opta pentru ușile pe șine. Iar pentru un plus de funcționalitate, le poți decora cu o oglindă mare, în care să îți analizezi outfiturile înainte de a pleca de acasă.

Renunță la televizorul din dormitor

Știm că ești obișnuit să petreci perioade de timp îndelungate în fața dispozitivelor mobile: telefon, laptop, Play-Station, televizor. Acestea au devenit componente importante din viața noastră, motiv pentru care renunțarea la ele nu este o soluție.

Totuși, o decizie care te poate ajuta să ai parte de un somn mai bun este să renunți la televizorul din dormitor. Astfel, nu vei mai fi tentat să urmărești show-ul preferat până adormi și vei putea să te odihnești mai bine. Firește că nu trebuie să renunți la televizor. Recomandarea noastră este să îl muți în living.

Încearcă să reduci din multitudinea de piese de decor

Dormitorul este spațiul relaxării și al odihnei, motiv pentru care încărcarea spațiului nu este o opțiune – decât dacă ești un iubitor de decorațiuni, obiecte DIY și fiecare piesă din casa ta are o poveste de spus sau este extrem de importantă pentru tine.

Recomandarea noastră este să păstrezi o linie cât mai simplă în decorarea dormitorului, pentru a-ți fi cât mai ușor să păstrezi încăperea curată și ordonată. Optează pentru piese mai puține, dar de calitate, care nu se vor demoda odată cu trecerea timpului și vor întregi armonios decorul dormitorului tău.

Nu uita de perdele și draperii

Dacă apreciezi intimitatea, poți alege să decorezi ferestrele cu perdele și/sau draperii pentru soare. Cea mai eficientă metodă este să optezi pentru stratificare. Un set de perdele este folosit cu scopul de a bloca din razele soarelui, dar a lăsa să pătrundă lumina, în vreme ce al doilea strat este utilizat pentru decor sau pentru blocarea luminii de orice fel pe timpul nopții, pentru un somn odihnitor.

Amenajarea dormitorului trebuie să se facă având în minte un singur scop: acela de a crea un mediu calm și odihnitor, în care să te poți retrage pentru a-ți încărca bateriile.

Sursă imagini: Pinterest

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!