Caută
#CuNoiAcasă

#CuNoiAcasă la Ligia Pop, unde stilul de viață sănătos și-a găsit căminul într-o casă străveche săsească

Călătorim în timp și ajungem într-o casă săsească, veche de 200 de ani, în care stilul de viață sănătos, liniștea și amintirile dragi ale copilăriei sunt piesele de rezistență. Vă invităm #cunoiacasa la Ligia Pop, femeia din spatele site-ului ligiapop.com, pentru a afla cum arată casa unui raw food chef, consultant în nutriție și autor a opt cărți tipărite.

Înainte de a ne spune povestea căminului tău, spune-ne, te rog, câteva cuvinte despre tine și blogul tău. Când și de ce ai ai pornit ligiapop.com?

În 2006 am scris stângace prima postare pe site-ul meu. Tot ce îmi doream era să ajut cu informațiile pe care le descopeream despre tot ce înseamnă un stil de viață sănătos și acesta este și scopul lui acum.

Cum ai ales/găsit casa în care locuiești acum?

Este o casă săsească cu istorie multă, datând din jurul anului 1800, de care suntem legați sentimental. Este și casa în care soțul meu a copilărit, dar și locul unde ne regăsim liniștea.

Ce stil de amenajare ai ales pentru locuința ta? Care au fost principalele motive din spatele acestei alegeri?

Întodeauna am iubit spațiile largi, îmbogățite cu piese de mobilă originală, care doar la o simplă privire să îți spună despre ele o poveste.

Cât timp a durat amenajarea?

Șapte ani a durat restaurarea casei și acum putem spune că suntem aproape gata. Fiind o casă veche, a fost important să investim în consolidarea ei pentru a rezista încă 200 de ani.

În ce măsura domeniul tău de activitate și-a pus amprenta asupra locuinței tale?

Echilibrul este predominant în locuința noastră, dar și în grădina noastră minunată. Ne-am dorit o oază de liniște, unde, odată ce ziua de lucru s-a sfârșit, să ne putem bucura de fiecare detaliu din preajma noastră.

Ne poți spune care sunt obiectele cele mai valoroase din casa ta, atât din punct de vedere sentimental, cât și material?

Din punct de vedere sentimental sunt atașată de o piua lăsată moștenire de la bunica mea, în care ea bătea mereu usturoiul. Sunetul acela mi-l reamintesc mereu, fiindcă usturoiul era la loc de cinste în casa noastră. Iar din punct de vedere material, toate piesele (mobilă, tablouri, decorațiuni, ustensile, servicii de porțelan) sunt prețioase pentru mine și sunt fără egal.

Ai un loc preferat în casă?

Salonul este locul preferat de mine și locul unde mă regăsesc cel mai mult când vreau să citesc o carte bună, privind pe furiș cum arde focul din soba săsească.

Dacă ar fi să caracterizezi locuința ta într-un cuvânt, care ar fi acesta?

„Acasă" înseamnă pentru mine tot. De când mă știu mi-am căutat locul în lume, călătorind sau locuind în alte țări îndepărtate, însă nicăieri nu este ca acasă.

Care ar fi recomandarea ta pentru cei care își caută o casă?

Să își aleagă locul unde simt că energia acestuia îi cheamă, îi calmează și îi ajută să se simtă ca acasă.

Cum ți s-a părut vizita noastră de astăzi? Dacă ai și tu o poveste de spus despre casa sau biroul tău, scrie-ne câteva rânduri pe marketing@wizmo.ro și trimite-ne o serie de fotografii reprezentantive din spațiul tău pe care să le publicăm pe blogul nostru pentru a inspira cât mai mulți români aflați în căutare de idei îndrăznețe!

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!