Caută
#CuNoiAcasă

#CuNoiAcasă la Alllive, locul în care poți asista la repetițiile trupei tale favorite

În căutarea noastră de locuri inedite am ajuns și în Alllive, un spațiu în care avem șansa să vedem soliști și trupe românești fie deja consacrate ori la început de drum, care vin să repete, expunând-și live show-urile în fața noastră într-un mediu diferit de locurile standard din București. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe lucruri despre acest concept unic în România, vă invităm #CuNoiAcasa la Alllive, un proiect lansat de aceeași echipă din spatele casei de producție Hahaha Production.  

Suntem curioși să aflăm lucruri despre spațiul în care se regăsește acum Alllive, însă pentru început vrem să aflăm câteva detalii despre acest proiect. Când și cum a luat naștere?

Proiectul Alllive a luat naștere în timp ce amenajam spațiul. Inițial, ne gândisem să construim alte două studiouri în spațiul respectiv, dar într-o zi eram împreună cu Smiley și ne-am zis: „Cum ar fi să facem o sală de repetiții cu public?". Adică, să creăm un spațiu în care să vezi trupe românești care vin să repete și să faci parte din publicul repetițiilor. Totul a curs natural către un spațiu în care trupele underground românești pot să își expună live show-urile în fața publicului lor țintă într-un mediu diferit de locurile standard din București. 

Alllive este o entitate separată de HaHaHa Production sau activitatea sa este strâns legată de casa de producție? Ce v-ați propus prin crearea Alllive?

Alllive este o entitate de sine-stătătoare și joacă rolul curatorului pentru noi artiști din diferite domenii: muzică, teatru, dans, arte vizuale. Promovează, pe lângă artiști consacrați și artiștii care sunt la început de drum, talente nedescoperite și care vor să aibă o expunere într-un alt mediu decât în sala de repetiții sau în fața familiei și prietenilor, experiență cu care se confruntă aproape toți artiștii noi. Spațiul înseamnă doar o mică parte din ceea ce ne-am propus prin proiectul Alllive. Am plecat la drum cu ideea de a organiza event-uri si happening-uri săptămânale în acest spațiu, de a crea conținut digital pentru respectivii artiști și de a le face un fel de portofoliu live pentru viitoarele concerte, evenimente pe care ar putea să le aibă - de la reprezentații live, la interviuri, mini-serii online.

Cât timp v-a luat amenajarea întregului spațiu?

În total, ne-am încadrat în 5 luni.

Ați avut ajutorul unui specialist în design interior sau este doar viziunea voastră?

La momentul respectiv am lucrat pe partea de consultanță cu un arhitect și am făcut împreună tot acest proiect de amenajare. Andrei Dorobanțu este numele lui.

Care au fost criteriile pe care le-ați avut în vedere în conceptul de design, astfel încât acesta să transmită identitatea Allive și legătura cu muzica?

Fiind într-o zonă industrială, conceptul a fost ușor de identificat cu spații similare din lumea întreagă. Un etalon pentru noi au fost cluburile din New York care sunt amenajate în clădiri industriale. Am încercat să redăm feeling-ul acesta de industrial, rough, neterminat sau la început de drum, care se mulează foarte bine și pe specificul artiștilor invitați să cânte în spațiul nostru. 

Câți membri are echipa Alllive și care este suprafața „casei" voastre?

Echipa Alllive este formată acum din 10 oameni, iar spațiul are 300 de metri pătrați.

Unde este situat Alllive și de ce ați ales această variantă?

Este vorba despre un open space, cu două delimitări. Avem partea de intrare, unde se regăsește cafeneaua, cu 75 de metri pătrați. Aceasta este conectată cu sala de concerte printr-un hol. Sala de concerte are 150 de metri pătrați. Spațiile adiacente sunt: spațiul de depozitare, biroul și grupul sanitar. 

Ne puteți spune cum este împărțit spațiul în care se regăsește Alllive?

Alllive este situat în incinta fabricii Faur, la Poarta 1. Am ales această variantă în ideea în care am fi vrut să facem aici un fel de hub creativ al Bucureștiului. În plus, a fost foarte la îndemână, întrucât noi aveam studiourile și birourile în aceeași clădire. Era și ușor de administrat.

Cum arată o zi plină în cadrul Alllive?

O zi plină începe undeva la ora 15.00 și se termină spre dimineață. Coincide cu momentul în care avem evenimente și presupune organizarea acestora, începând cu partea de bar, backline, lumini, sunet pentru trupele care urmează să concerteze în Alllive. La toate astea, se adaugă și live streaming-ul event-ului pe rețelele sociale.

Cum ați descrie în trei cuvinte spațiul Alllive? :-)

Loft. Urban. Viu.

Ce sfaturi aveți pentru cei care își caută un spațiu asemănător unde să își desfășoare activitatea muzicală?

În primul rând, e bine să își seteze foarte bine publicul-țintă și să aibă în vedere zona pe care o deservesc și gusturile oamenilor din zona respectivă. În plus, spațiul ales trebuie să se potrivescă cu vibe-ul zonei în care își vor desfăsura activitatea și să aibă sentimentul în momentul în care intră în spațiu că sunt ca la ei acasă.

Cum ți s-a părut vizita noastră de astăzi? Dacă ai și tu o poveste de spus despre casa sau biroul tău, scrie-ne câteva rânduri pe marketing@wizmo.ro și trimite-ne o serie de fotografii reprezentantive din spațiul tău pe care să le publicăm pe blogul nostru pentru a inspira cât mai mulți români aflați în căutare de idei creative!

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!