Caută
Tendințe

Case de vânzare: cum să faci poze care vând

În calitate de vânzător, sigur că dorești să îți vinzi proprietatea la cel mai bun preț. Însă, pentru a face acest lucru, trebuie să o promovezi la valoarea ei maximă. Asemenea oricărui alt produs, trebuie să o poziționezi ca pe un bun de calitate premium. Dacă am discutat anterior despre ce trebuie reamenajat înainte de a efectua o vânzare, trebuie să ții cont și de calitatea imaginilor pe care le folosești pentru a-ți promova anunțul imobiliar.

Pe Wizmo, încurajăm vânzătorii să își aloce timp pentru a realiza poze de calitate ale locuințelor pe care urmează să le încarce pe platformă. Motivul? Fotografiile bune atrag mai mulți cumpărători - cu cât sunt mai bune fotografiile, cu atât este mai mare interesul clienților potențiali.

O cameră foto bună

În primul rând, ai nevoie de o cameră foto bună. Nu trebuie să fie o cameră foto nouă, nici DSLR. Camera foto a telefonului tău ar trebui să fie suficientă, dacă ai cel puțin 8 MP și poate totuși să redea imagini clare.

Dacă imaginile sunt foarte neclare, motivul poate fi că nu focalizezi cadrul, te afli prea aproape de obiect sau lentila este murdară. Încearcă să cureți lentila din exterior și vezi dacă e mai bine. Dacă niciuna dintre cele trei opțiuni nu funcționează, folosește alt dispozitiv.

Crearea scenei

Orice fotografie bună trebuie să aibă un subiect. Un punct care atrage atenția privitorului. Uită-te în jur și încearcă să îți imaginezi ce ți-ar plăcea să surprinzi și să promovezi. Poate modul în care ferestrele sunt încadrate de anumite forme arhitecturale, sau priveliștea pe care o ai din pat, sau poate lungimea bucătăriei și soluția pe care ai găsit-o pentru a construi o masă de bucătărie. Pune-te doar în locul potențialului client și încearcă să îți dai seamă ce îi va atrage atenția.

De asemenea, fii foarte atent la detaliile pe care le vei capta. Deși imaginea de ansamblu va surprinde, cel mai probabil, ar putea surprinde resturile de pizza sau alte detalii care trebuie să rămână personale. :)

Unghiul și lumina corectă

După ce faci rost de o cameră foto bună și identifici care este zona pe care vrei să o surprinzi, poți începe să pozezi. Asigură-te că lumina din cameră este bună. Lumina bună face ca pozele tale bune să devină extraordinare. Este de preferat lumina ambientală, pentru că aceasta transformă atmosfera, iar tu îți dorești ca potențialii cumpărători să o observe.

Lumina puțin obscură transmite o stare bună, dar sigură-te că nu este prea obscură, pentru că vrei să surprinzi și ambianța.

Concentrează-te pe două tipuri de unghiuri: larg, care surprinde o suprafața mai mare, și unul de detaliu, care va indica elemente specifice din locuința ta.

De asemenea, cumpărătorii își doresc să vadă cât mai multe detalii în fotografii, înainte de a vedea totul în realitate. Îți sugerăm să stai într-un colț al camerei și să faci o poză panoramică, în care să surprinzi celelalte trei colțuri. În funcție de modul în care arată imaginea, poți încerca să faci acest lucru din două colțuri.

Încărcarea imaginilor pe Wizmo

Înainte de a încărca fotografiile pe Wizmo, lucrează puțin la aspectul lor. Ai putea reface câteva cadre care nu avantajează, sau poate chiar să le retușezi cu un software pentru editarea fotografiilor (există multe astfel de programe online, gratuit). Obiectivul este de a elimina elementele care strică imaginea, chiar dacă lucrul acesta implică simpla utilizare a funcției „crop”.

După ce ai reușit să alegi cele mai bune poze, poți începe să le încarci. Cu cât este mai mare rezoluția, cu atât mai multe detalii vor fi surprinse.

Recomandăm adăugarea unor nume descriptive pentru imagini, pentru ca privitorul să înțeleagă exact ce cuprinde imaginea.

De asemenea, te încurajăm să încarci o schiță a locuinței tale - sau a planurilor clădirii, dacă le ai, astfel încât cei care le văd să își facă o imagine clară în ceea ce privește modul în care este divizată proprietatea.

Îți dorim noroc și perspective de succes!


Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!