Caută

Sfaturi & Trucuri

 

Trucuri pentru bricolaj: cum să economisim timp și bani

21/08/2016

Tuturor ne place să facem îmbunătățiri DIY acasă din când în când. Unii dintre noi își câștigă existența astfel, pentru alții este un simplu hobby, dar cu toții suntem dependenți când vine vorba de cumpărat proviziile. Nu este greu să-ți faci o listă, dar dacă vrei să cumperi totul în același timp și din același loc, aici deja lucrurile încep să devină mai complicate. Mai mult, dacă vrei să te încadrezi într-un buget mai mic, va trebui să faci mai multe drumuri până la magazinele locale de bricolaj.

Îți oferim câteva sfaturi care îți vor ușura cumpărăturile, economisind timp și bani. Astfel, te vei putea concentra pe ceea ce este cu adevărat important: relaxarea.

1. Fă o listă cu preferințele tale

Gândește-te în avans la proiectele DIY pe care ai vrea să le faci pentru îmbunătățirea casei tale. Dacă nu te presează timpul, nu te grăbi. Fă-ți o listă cu toate lucrurile pe care ai vrea să le îmbunătățești. Astfel, nu va trebui să cumperi provizii în fiecare săptămână.

2. Caută cele mai bune oferte

Ar putea fi vorba de o promoție internă sau chiar un concurs. Fii pe fază atunci când apar, deoarece condițiile de participare la astfel de concursuri nu sunt foarte complicate. De asemenea, abonează-te la newsletter-ul magazinelor și alege ce tip de informații ai vrea să primești. Nu-ți face griji, poți să te dezabonezi în orice moment.

3. Ai nevoie doar de câteva articole?

În magazin, caută casele dedicate pentru clienți care au până la 10 articole de cumpărat (sau pentru coșuri de cumpărături). Vei economisi o mare parte din timpul pe care l-ai petrece într-o coadă în care clienții au mai multe articole.

4. Folosește casele self-service

Anumite magazine dispun de aceste case la care poți să achiți singur produsele. Totuși, având în vedere că acest serviciu nu este foarte des întâlnit în România, anumite persoane vor avea probleme la folosire. Ceea ce, din nou, va crește timpul petrecut la magazin. Dacă ai această opțiune în magazinul tău preferat de bricolaj, verifică viteza cu care se avansează la casa automată în comparație cu casele tradiționale. Alege cea mai rapidă variantă.

5. Returnare facilă a produselor

Pentru a putea returna mai simplu produse, în cazul în care ai pierdut chitanțele, anumite magazine oferă posibilitatea de a te înregistra în baza lor de date. Acest lucru este extrem de util clienților care fac cumpărături frecvent și în volum mare, însă dacă ești pasionat de DIY și ai multe proiecte, această soluție se va dovedi bună și pentru tine.

6. Leagă noi prietenii

Dacă ai de gând să cumperi de la magazinele mici, de cartier, fă cunoștință cu vânzătorul, iar el te va ține la curent cu toate noutățile.

7. Află care este culoarea ta

Fă rost de paletele de culori oferite de diverși producători de vopsea. Vei economisi timp, pentru că vei ști exact ce culoare îți dorești și de unde să o cumperi.

8. Fă cumpărăturile online

Este foarte simplu să cumperi online. Cele mai multe magazine de bricolaj au pagini cu o capacitate mare de adaptare și funcție e-commerce, ceea ce înseamnă că poți să faci cumpărături din mers. Iar produsele vor fi livrate chiar la ușa ta.

9. Curăță în detaliu

După terminarea proiectului, nu uita să cureți toate uneltele folosite, altfel vei fi nevoit să cumperi altele după fiecare două proiecte. Dacă le păstrezi curate și în ordine, vei economisi timp și bani, deoarece nu îți vor pune probleme când vei încerca să îndepărtezi vopseaua uscată de la proiectul anterior.

10. Sigilează cutia de vopsea

Dacă vrei să te țină mai mult vopseaua, va trebui să o sigilezi. Fixează o folie transparentă cu un elastic pentru a acoperi găleata, apoi așază capacul peste. Împachetează capacul în bandă de hârtie și depozitează-l într-un loc răcoros, astfel îl vei putea refolosi pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Sperăm că ți-am fost de ajutor!

Citește pe mail noutățile Wizmo!