Caută
Sfaturi & Trucuri

Transformă-ți casa într-o casă ecologică

Poți salva planeta în timp ce lenevești pe canapea! Există în prezent pe piață o mulțime de soluții pentru construcții sustenabile, care îți pot transforma casa într-o casă ecologică, fără a renunța la confort. Iată câteva opțiuni:

Izolează

Primul pas pentru a-ți transforma spațiul într-o casă ecologică este o bună izolare. Îți poate economisi până la jumătate din cheltuielile cu energia. Alege materialele corespunzătoare și asigură-te că sunt aplicate corect. Dacă există infiltrații în colțurile camerelor, acestea pot duce la umezeală și mucegai. De asemenea, asigură-te că izolezi țevile din spațiile pe care nu le încălzești, pentru a reduce la minim pierderile de energie. Nu uita că o locuința bine izolată are nevoie și de o bună aerisire.

O pompă de căldură extrage căldura din aer

O pompă de căldură utilizează energie sustenabilă: această poate extrage căldura din aer sau din pământ și o poate „pompa” în casa ta. Deoarece căldura nu trebuie să fie produsă, ci doar transferată, o pompă de căldură este un sistem foarte eficient pentru încălzirea casei tale ecologice.

Panourile solare folosesc lumina soarelui

Energia solară reprezintă, fără nicio urmă de îndoială, cel mai sustenabil mod în care îți poți încălzi locuința: lumina soarelui este gratuită, astfel că nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește prețul ridicat al energiei. Însă condițiile pentru panourile solare trebuie să fie corespunzătoare. În cazul ideal, le instalezi pe un acoperiș însorit, îndreptat către sud.

Transformă-ți locuința într-o casă ecologică inteligentă

La instalarea unui nou sistem de încălzire în casa ta, asigură-te că poți monitoriza temperatura separat în fiecare spațiu, astfel încât nu fie necesară încălzirea spațiilor în care nu intri foarte des. Sunt multe sisteme pe piață, care măsoară consumul de energie pe fiecare dispozitiv îți oferă posibilitatea de a-ți controla consumul de energie de la distanță.

Investiția în soluțiile pentru clădiri sustenabile este destul de ridicată. Însă, pe termen lung, aceste soluții îți vor reduce mult facturile de energie. Te încurajăm să verifici dacă statul oferă subvenții, reducând astfel investiția.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!