Caută
Sfaturi & Trucuri

Te muți în casa de vis? Iată câteva sfaturi pentru o tranziție ușoară

Te muți în casa de vis? Iată câteva sfaturi pentru o tranziție ușoară

În sfârșit este timpul pentru casa de vis! Ai cumpărat locuința, toate actele sunt finalizate, iar chiria de la vechea ta locuință va expira în curând. Așa că a venit momentul să îți faci bagajele! Hai să parcurgem câteva întrebări, pentru a te ajuta să ajungi în casa de vis.

1. Sunt toate aceste lucruri cu adevărat necesare?

Ai locuit acolo destul de mult timp, în care ai adunat tot felul de obiecte. Unele au valoare emoțională, altele doar îți amintesc de vremurile din trecut. Așa că, acesta este cel mai bun moment în care să dai din vechile tale lucruri.
Nu strânge obsesiv si donează-le pe cele de care nu ai cu adevărat nevoie!

2. Ce obiect ajunge unde?

Poți începe prin a grupa articolele de care vei avea nevoie imediat după ce te muți de articolele care ar putea rămâne în pivniță o vreme.
După ce ai aceste două grămezi - în minte, cel puțin, poți începe să le separi în funcție de zonele de destinatie: ce este pentru bucatarie, pentru baie si asa mai departe.
Următorul pas ar fi să le pui în cutii, pe care să scrii unde e locul pentru fiecare. Dacă nu faci acest lucru, te poți trezi cu o grămadă de cutii, fără să știi ce este în ele.
Alocă și coduri de culoare celor cu adevărat importante, iar pe cele care conțin produse fragile poți scrie acest lucru.

3. Le poți muta singur, sau ai nevoie de ajutor?

Dacă te muți în același oraș și ai o mașină, în câteva zile ai reuși să le muți singur pe toate. Sigur, va trebui să faci mai multe drumuri, tu ești de vina că ai atât de multe lucruri! :)
În cazul în care ai alături și un prieten/membru al familiei, totul va decurge de două ori mai repede și mai plăcut!
Pe de altă parte, dacă te muți într-un alt oraș, cel mai probabil va trebui să închiriezi o furgonetă, o remorcă, sau va trebui să contractezi serviciile unei agenții de mutări.
Din fericire, în România există multe firme specializate în servicii de mutare. Poți alege în funcție de proximitate, distanță și de tarifele pe care le percep.
La o simplă căutare pe Google, vei găsi multe firme care îți pot mută mobilierul în nouă ta locuința. Din păcate, nu poți obține o cotație online de la niciuna dintre ele, astfel că ar fi bine să începi să dai telefoane.

Rezervă-ți suficient timp dinainte pentru a mutare căci, vei vedea, de cele mai multe ori ai mai multe lucruri decât credeai. Pe măsură ce începi să îți dai seamă cât de multe lucruri ai adunat de-a lungul anilor, timpul necesar pentru împachetare și costurile de mutare vor fi afectate. Cu cât mai repede știi cât de multe lucruri ai de mutat, cu atât mai curând vei putea evalua timpul și banii de care ai nevoie pentru a te mută în nouă ta casă.

Știm că este greu să te muți, dar când îți găsești nouă locuința și termini procesul de mutare, vei vedea că totul a meritat.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!