Caută
Sfaturi & Trucuri

Nimeni nu s-a născut vânzător

Ai completat anunţul tău imobiliar cu toate detaliile, pozele alese pun apartamentul într-o lumină excepţională, iar preţul pe care îl ceri are în spate multe ore de calcule şi documentaţie. Te aştepţi ca potenţialii cumpărători să sune în orice moment. Eşti pregătit pentru a vinde?

Despre tehnici de vânzare şi negociere s-au scris biblioteci întregi şi știm că poate părea un subiect intimidant. Iată totuşi câteva sfaturi pentru o vânzare de succes:

Comunicare

Primul contact direct cu un potenţial cumpărător are ca scop stabilirea unei întâlniri pentru vizionarea apartamentului. Pentru că vinzi către o persoană necunoscută, încearcă să ai un ton prietenos, să exprimi încredere, profesionalism şi să îi oferi cât mai clar şi precis informaţiile cerute despre apartament. Ţine cont că este în avantajul tău să conduci discuţia către aspectele care pun într-o lumină bună proprietatea pe care încerci să o vinzi, aşa că fii activ şi pune tu întrebările potrivite.

Negociere

Cu toţii ştim că atunci când vorbim despre imobiliare, preţul afişat nu este întotdeauna unul fix. De aceea îţi recomandăm să îţi stabileşti un prag sub care nu eşti dispus să cobori preţul, în cazul unei negocieri strânse. Pornind de la toate aspectele listate în anunţul tău imobiliar, gândeşte-te obiectiv dacă preţul cerut este unul corect. Ca alternativă, în cazul unei negocieri, poţi oferi şi alte feluri de beneficii, precum un termen de plată prelungit, mobilă şi electrocasnice, care pot fi incluse sau o dată de eliberare a apartamentului în favoarea cumpărătorului.

Aşii din mânecă

Telefonul de după întâlnire este extrem de important şi te poate ajuta să obţii un avantaj în faţa altor vânzători. Ţine cont că poți suna potenţialul cumpărător în urma vizionării pentru a afla ce i-a plăcut şi ce nu. Acum ai şansa de a le aminti discret despre beneficiile suplimentare, punând şi câteva întrebări care te vor ajuta să le afli intenţiile: “Vi s-a părut potrivit apartamentul pentru că este aproape de parc şi de o şcoală bună sau din alt motiv?”. Din fericire, oamenii sunt predispuşi în a fi mai sinceri la telefon decât faţă în faţă, aşa că ai şansă de a obţine un feedback extrem de valoros pe care îl poţi folosi pentru următoarele întâlniri.

Dacă vizionarea şi negocierea decurg aşa cum trebuie însă tot ce mai lipseşte este un ultim imbold pentru a bate palma, ţine minte că oamenii reacţionează foarte bine la bunurile sau serviciile oferite “gratis”. Gândeşte-te ce beneficii bonus ai putea include pentru a încheia cu succes vânzarea.

Exersează

Un bun exerciţiu pentru a te simţi încrezător în cadrul primei tale vizionari este să organizezi o simulare împreună cu o persoană cunoscută. Comportă-te ca în timpul unei vizionari reale şi stabileşte-ţi o strategie pentru prezentarea apartamentului, pe care să o poţi folosi în situaţiile reale. Anticipează aspectele neprevăzute ce pot apărea pe parcusul turului de prezentare şi te vei simţi mai pregătit pentru a vinde!


Succes!

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!