Caută

Sfaturi & Trucuri

 

Idei pentru o bucătărie modernă

19/06/2016

Adori să îți petreci timpul pregătind mâncare? Ar fi indicat să investești într-un aspect confortabil și modern pentru bucătăria ta. Iată câteva sfaturi.

Cum să construiești design-ul bucătăriei

Înainte de a te apuca de treabă, este recomandat să te decizi asupra formei pe care o va avea design-ul bucătăriei. Ai mai multe variante la dispoziție: în formă de L, în formă de U, în formă de I sau în formă de insulă.

Conform funcțiilor pe care le ocupă, o bucătărie trebuie să aibă trei zone: o zonă pentru gătit, o zonă pentru spălat și o zonă pentru depozitare. Este important să reduci spațiul dintre aceste zone, ca să reduci la minim timpul și efortul investit.

Dacă crezi în principiile Feng Shui, ai putea să-ți aranjezi bucătăria într-un mod în care să ai vizibilitate bună asupra întregii încăperi, dar și asupra ușii, pentru a avea suficient spațiu de mișcare. Citește mai multe despre Feng Shui într-o postare anterioară de pe blogul nostru.

Ergonomie

Pentru a te mișca și a găti eficient în bucătărie, distanțele și înălțimile trebuie să fie adaptate la înălțimea ta.

Blatul de lucru trebuie să aibă o înălțime între 92 și 97 cm. În mod ideal, cuptorul trebuie să fie montat la nivelul ochiului. Acest lucru îți permite să-l folosești fără să te apleci, dar și să verifici mai ușor mâncarea din cuptor.

Dacă ai mașină de spălat vase, ar fi indicat să o pui în apropierea chiuvetei, ca să poți curăța cu ușurință cele mai murdare vase și farfurii înainte de a le pune în mașină. Lasă un spațiu de aproximativ 70 cm în jurul mesei pentru a putea muta scaunele.

Nu neglija necesitatea unui spațiu amplu de depozitare, ca să poți pune deoparte cu ușurință echipamentele de bucătărie.

Materiale

La alegerea materialului pentru blatul de bucătărie, este important să alegi unul care poate fi curățat cu ușurință. Cele mai căutate materiale sunt plăcile laminate, plăcile compozite, plăcile din piatră naturală și plasticul.

Stratul de protecție pentru pereți te protejează de depunerile de grăsime în timp ce gătești. De asemenea, este recomandat să alegi un material ușor de întreținut, cum ar fi faianța. Alege un model cu suprafață uniformă, pentru a ușura procesul de curățare. O suprafață alcătuită dintr-o singură bucată, din placă compozită sau piatră naturală, este soluția optimă din punct de vedere al igienei.

Să trecem la treabă!

Citește pe mail noutățile Wizmo!