Caută

Sfaturi & Trucuri

 

Black Friday 2016: ce facem cu electrocasnicele vechi

14/11/2016

Black Friday 2016 se apropie, cu foarte multe oferte tentante. Însă, ca de fiecare dată când achiziționăm produse electrocasnice, ne întrebăm oare cum să procedăm cu cele pe care deja le avem. Să le vindem - cum le expediem? Să le lăsăm în fața blocului - cine le va prelua?

Pentru a-ţi veni în ajutor, ţi-am pregătit 4 idei pentru te ajuta să iei o decizie în ceea ce le privește:

1. Buy-Back

Interesează-te ce magazine oferă opţiunea de Buy-Back. Pe scurt, asta înseamnă că magazinul va ridica vechiul produs de la tine de acasă şi îţi va oferi în schimbul lui un discount sau un voucher pentru achiziţia unui nou produs din acceaşi categorie. De obicei promoţiile Buy-Back pot fi găsite mai degrabă în magazinele fizice şi doar pentru electrocasnice mari, precum maşini de spălat, frigidere, centrale etc.

2. Reciclează

O altă idee ar fi să apelezi la o firma specializată pentru reciclarea lor, în special în cazul electrocasnicelor defecte. Un avantaj major constă în faptul că aceştia vor ridica produsele chiar din casa ta, fără să fie nevoie să le transporţi până la un centru de colectare. RoRec [url: http://www.patruladereciclare.ro/recicleaza/] este printre cele mai mari companii de acest gen şi este prezentă în Bucureşti, Cluj, precum şi în alte oraşe din ţară. Dacă eşti din Bucureşti îţi recomandăm şi Sigurec [url: http://www.sigurec.ro/] care oferă bani sau vouchere pentru produsele donate.

3. Donează-le

Dacă electrocasnicele vechi sunt încă în stare bună de funcţionare le poţi dona. Atât în Bucureşti, cât şi în Cluj, există fundaţii şi asociaţii la care poţi apela. Pe lângă faptul că îţi vei face loc pentru noile produse, donând electrocasnicele de care nu mai ai nevoie, contribui activ la o cauza pe care tu o alegi. Case de copii sau de bătrâni, fundaţii care se ocupă de persoane defavorizare sau pentru persoanele afectate de calamităţi, cu siguranţă poţi găsi în oraşul tău o cauză pe care să o susţii.

4. Vinde

Nu în ultimul rând, dacă vrei totuşi să-ţi vinzi electrocasnicele de mari dimensiuni, ţine cont că transportul lor va fi un impediment. Fii pregătit să scoţi din buzunar de la câteva zeci până la sute de lei dacă spre exemplu ai de transportat un frigider care trebuie cărat pe scări sau pe distanţe lungi.

Fiind vorba de electrocasnice esenţiale din casă ta, asigură-te că nu te grăbeşti să scapi de cele vechi până îţi vor sosi cele proaspăt achiziţionate de Black Friday. În această perioda cu vânzări mari, este posbil să fie foarte ocupaţi curierii şi astfel să-ţi întârzie livrarea.

Anul acesta de Black Friday pregăteşte-te din timp să faci loc pentru electronicele şi electrocasnicele pe care le vei cumpăra. Oricare variantă din cele menţionate alegi, încearcă să fii cât mai prietenos cu mediul înconjurător.

Citește pe mail noutățile Wizmo!