Caută

Sfaturi & Trucuri

 

Apartamente de vânzare: la ce să fii atent când plănuieşti să cumperi un imobil

Apartamente de vânzare: la ce să fii atent când plănuieşti să cumperi un imobil
29/02/2016

Indiferent dacă faci acest lucru pentru prima oară sau nu, cumpărarea unei locuinţe prezintă anumite riscuri. În cazul în care locuinţa de vânzare este mai veche de zece ani, pot să existe probleme ascunse. Lista de mai jos, care cuprinde aspectele pe care trebuie să le verifici, îţi poate fi un prim îndrumător.

1. Vizitează locuința la lumina zilei

În mod ideal, planifică vizitarea unei locuinţe de vânzare în plină zi, pentru a vedea dacă intră suficientă lumina în fiecare parte a casei şi pentru a observă mai bine potenţialele puncte slabe sau stricăciuni.

2. Verifică orientarea casei

Fii atent la direcţia în care este construită casa, pentru a putea estima pe unde pătrunde lumina în fiecare parte a zilei. Poate îţi face plăcere să petreci o dimineaţă însorită în bucătărie şi o după-amiază luminoasă în camera de zi. În cazul în care casa are şi grădina, verifică dacă această este îndreptată către sud (vest), pentru a te putea bucura de o zi însorită în grădina până după-amiaza târziu.

3. Ia cu tine o lanterna

Ia cu tine o lanternă ori de câte ori vizitezi o casă de vânzare, pentru a putea arunca o privire în colţurile întunecate din pivniţă sau din pod. Uită-te, de asemenea, în spatele canapelelor, după paturi, mobilă, perdele şi sub covoare.

4. Bate in lemn

Verifica daca sunt carii in grinzile de lemn. Cel mai bun mod in care poti face acest lucru este sa aduci un obiect ascutit, cum ar fi o cheie sau o surubelnita, pentru a sonda gaurile. De asemenea, poti bate in lemn cu mana. Daca lemnul este moale, sau daca sunetul este infundat, probabil ca vestile nu sunt bune.  

5. Verifică pereții

Verifică pereţii din interior şi din exterior, pentru a vedea dacă sunt crăpături. O casă se adaptează la teren după o perioada. Din această cauza pot apărea câteva crăpături, care nu prezintă pericol pentru construcţia casei. Dacă, însă, observi crăpături lungi în perete, care nu urmează linia cărămizilor, acestea pot indică o problema gravă în construcţia casei.

6. Verifică acoperișul

Calitatea acoperişului reprezintă un factor important în ceea ce priveşte calitatea casei de vânzare, în ansamblu. În cazul în care casa are un acoperiş plat, vezi dacă apa se scurge cum trebuie. Prezenţa muşchilor pe acoperiş reprezintă semn rău. Nu uită să verifici şi în ce măsură este izolată casa.

7. Cere ajutor

După ce ai găsit casa visurilor tale şi te gândeşti să o cumperi, poţi angaja un expert în construcţii pentru o verificare completă, sau poţi cere ajutorul unui prieten constructor. Dacă ai planuri mari de renovare, ar fi bine să ceri ajutorul unui arhitect.

Succes!

Citește pe mail noutățile Wizmo!