Caută
Sfaturi & Trucuri

Apartamente de vânzare: cum ne pregătim pentru vizionare

Dacă ești pe cale să-ți vinzi o proprietate, mai jos vei găsi câteva recomandări pentru a-ți crește șansele de a avea o vânzare rapidă.

Am vorbit deja despre cum trebuie să arate pozele cu apartamentul tău, ca să găsești mai eficient potențiali cumpărători, și dacă trebuie să renovezi înainte să vinzi, dar ce ai de făcut atunci când vin potențiali cumpărători/chiriași să vadă apartamentul?

Regula de aur este să păstrezi curățenia. Nu trebuie să exagerezi, dar ai grijă ca totul să arate frumos și ordonat. Ai putea să pui o parte din lucruri în cutii și să le iei de acolo. Dacă nu ai de gând să renunți la ele, ce rost are să fie la vedere pentru potențialii cumpărători?

Un alt lucru pe care îl poți face este să te asiguri că prezinți și aspectele bune, dar și pe cele rele ale proprietății. Pune-te în locul persoanei care vrea să cumpere apartamentul și gândește-te ca vei fi și tu în aceeași poziție la un moment dat. Ai vrea să știi care sunt avantajele și dezavantajele, ca să poți estima cât trebuie să investești ulterior.

Nu lăsa vizitele să se lungească prea mult. Asigură-te că ai toate cheile la îndemână, în caz că cineva vrea să vadă mansarda sau subsolul (daca vorbim de un apartament într-un bloc). Potențialii cumpărători au și alte proprietăți de văzut, așa că toată lumea vrea ca lucrurile să se desfășoare în cel mai eficient mod posibil.

Totodată, încearcă să nu vorbești prea mult la telefon de față cu potențialii cumpărători sau chiriași. Dacă vrei să lași impresia că ai deja alte oferte, este suficient să faci o aluzie subtilă.
Pe de altă parte, dacă îi ignori, o să considere că dai dovadă de lipsă de interes și de respect.

Atunci când vine vorba de stabilirea prețului, află care este prețul pe metru pătrat pentru zona ta și pune de la început un preț rezonabil. Poate puțin mai mult, ca să ai loc de negociere, dar nu forța nota. Toată lumea vrea să obțină cel mai bun preț pentru proprietăți, dar tu ai câteva beneficii reale de oferit. Dacă supraestimezi valoarea, crezând că vei primi suma pe care ți-o dorești, este foarte puțin probabil să vinzi repede. Prin urmare, poți să scazi prețul sau să adaugi câteva facilități suplimentare.

Evaluează-ți calitățile de negociator. Crezi că te poți descurca pe cont propriu într-o negociere despre preț cu cel puțin alte două persoane? Îți recomandăm să fii însoțit de cineva, care să echilibreze terenul și să-ți dea mai multă încredere.

La final, vorbește cu agentul și agreați câteva condiții. Este posibil ca agentul să te viziteze primul, dacă proprietatea se află în portofoliul agenției. Asigură-te că ați căzut de acord asupra comisionului pe care urmează să-l primească și că ați făcut acest lucru în scris. Sau, dacă preferi să vinzi pe cont propriu, Wizmo te poate ajuta să faci acest lucru într-un mod eficient.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!