Caută
Sfaturi & Trucuri

Apartamente cu 2 camere: o alegere potrivită?

Fie că ești în căutarea unui apartament cu 2 camere pentru tine, fie că ai pe cineva în viața ta cu care vrei să trăiești, vei găsi aici câteva întrebări care te vor ajuta să găsești tipul de apartament potrivit pentru tine.

Care este bugetul tău?

Va trebui să ai în vedere această întrebare, indiferent dacă vrei să cumperi sau să închiriezi un apartament. În ambele cazuri, prețul va fi mai mare decât în cazul unui apartament cu 1 cameră. Totodată, este bine de știut că, pe timp de iarnă, factura pentru încălzire va fi mai mare în cazul unor suprafețe mai mari. Astfel, ar fi indicat să ai pe cineva cu care să împarți chiria și/sau cheltuielile lunare. Per total, un apartament cu 2 camere va atrage costuri mai mari, însă dispune și de un spațiu mai mare. Prin urmare, dacă partea financiară nu reprezintă o problemă pentru tine, alegerea este destul de simplă.

De cât spațiu ai nevoie cu adevărat?

Dacă ai de gând să locuiești pe cont propriu într-un apartament cu 2 camere, poți transforma cu ușurință una dintre camere în dormitor, iar pe cealaltă să o folosești ca sufragerie. Cu o suprafață de >40 mp la dispoziția ta, cu siguranță vei avea spațiu pentru tot ceea ce îți dorești.
Totuși, va trebui să ai în vedere încă un aspect. Dacă ești genul căruia îi place să colecționeze și să păstreze totul, chiar dacă ai nevoie sau nu, s-ar putea ca un apartament cu 2 camere să nu fie suficient.
Alege cu înțelepciune lucrurile de care ai nevoie cu adevărat și aruncă-le pe celelalte.
Dacă plănuiești să folosești o cameră pentru tine, iar pe cealaltă ca spațiu de depozitare, asigură-te că ești de acord să plătești 100 EUR sau mai mult pe lună pentru un dulap mare.

Ai de gând să-ți mărești familia în viitorul apropiat?

Poți cumpăra sau închiria un apartament cu 2 camere, doar pentru tine sau pentru tine și jumătatea ta, și este foarte probabil ca acest lucru să fie suficient până în momentul în care familia se mărește cu un nou membru. Poate fi vorba de un cățel sau un bebeluș, nu contează așa mult, însă va trebui să îți reorganizezi spațiul.
Știm, pare greu să te gândești la cum va arăta viitorul tău, dar încearcă să îți imaginezi cum ar fi să introduci un nou element în stilul tău de viață și în obiceiurile tale.
În cazul în care apartamentul în care vrei să te muți poate găzdui 3 persoane, ești pe cale să iei o decizie bună.

Cât de des cazezi prieteni pe canapea?

Dacă ai prieteni care dorm des pe la tine, sau rude care vin să te viziteze, ai nevoie de o canapea într-o altă cameră. Acest lucru îți va oferi intimitatea de care ai nevoie și nu trebuie să vă înghesuiți într-o garsonieră.
Pe de altă parte, dacă astfel de evenimente se întâmplă rar, gândește-te dacă merită să plătești lunar pentru niște condiții de care nu ai nevoie cu adevărat.

Cât timp petreci cu adevărat acasă?

Suntem de părere că această întrebare este extrem de importantă și că merită să te gândești de două ori înainte să răspunzi.
În funcție de stilul tău de viață, petreci mai mult sau mai puțin timp acolo unde stai, iar ”acasă” poate avea o semnificație diferită pentru tine.
Dacă ești ”tânăr și neliniștit”, probabil că nu petreci foarte mult timp acasă și ai putea să te descurci cu o garsonieră. Pe de altă parte, după ce treci de o anumită vârstă și obiceiurile tale se schimbă, vei dori ca locuința ta să fie cât mai spațioasă și curată, deoarece vei petrece mai mult timp acasă.

În cazul în care nu te-ai hotărât încă dacă ai nevoie de o garsonieră sau un apartament cu 2 camere, întrebările noastre te pot ajuta în luarea acestei decizii. Alegerea va deveni destul de clară în momentul în care te gândești la cât poți să plătești și ce stil de viață ai.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!