Caută

Sfaturi & Trucuri

 

Amenajări interioare: 5 sfaturi înainte de vânzare

04/09/2016

Ești pregătit să îți vinzi locuința și nu ești sigur dacă merită să investești în reamenajare? Vrei să îți vinzi locuința rapid și la un preț bun, fără a investi și fără a amâna prea mult lucrurile?

Proprietățile din zonele bune se vând repede. Dar în acest moment nu poți controla locația în care se află locuința ta. Ce poți, totuși, controla, este valoarea pe care pare să o aibă proprietatea. Și pentru a contribui la valoare, trebuie să îi aduci ceva îmbunătățiri. Nu lucruri de amploare sau scumpe, însă suficiente pentru a fi de impact.

Din experiența noastră, iată câteva modificări de care trebuie să ții cont atunci când plănuiești să-ți pui proprietatea la vânzare.

Privirea de ansamblu

Cumpărătorii au tendința să țină cont de impresia pe care le-o oferă locuința. Dacă este aglomerată sau pare mică, deși nu este, vor ezită să o cumpere. Ai putea să dai un strat de vopsea pe pereți, pentru ca încăperea să pară mai nouă. Pereții învechiți, cenușii nu sunt foarte atrăgători, cu atât mai puțin dacă au și mucegai.

Sfatul 1: Încearcă să eliberezi cât mai mult spațiu. Poți scoate mobilierul pe care vrei să îl iei cu tine, precum și alte articole pe care potențialii cumpărători le pot considera inutile.

Sfatul 2: Deși nu e o idee rea să dai un strat de vopsea pe perete, unii cumpărători potențiali pot fi sceptici, considerând că poate încerci să ascunzi mucegaiul sau alte infiltrații. Îți recomandăm să faci poze înainte și după, pentru a le arata clienților că ai zugrăvit doar din motive estetice.

Bucătăria

Indiferent că sunt mici sau mari, bucătăriile par a fi locurile preferate din casă. Acesta este locul în care oamenii se adună de cele mai multe ori, astfel că trebuie să lase o bună impresie, punând în valoare calitățile. Dacă repari dulapurile și/sau le revopsesti, cureți petele de murdărie de pe faianță, dai jos abțibildurile Disney rămase de la copiii/nepoții tăi, vei lasă impresia că nu sunt necesare investiții prea mari după cumpărarea apartamentului. Ceea ce reprezintă un mare avantaj.

Sfatul 3: Dacă te pricepi să faci lucrări prin casă, poți revopsi vechea faianță cu o vopsea specială. Nu costă mult, se usucă repede și va arată excelent! Chiar dacă potențialii cumpărători o schimbă complet după aceea, măcar nu ai plătit mult sau nu ți-a luat prea mult timp pentru a o face să arate bine.

Baia

Deși nu petrecem la fel de mult timp în baie, o baie drăguță și curată spune multe despre proprietari. Pentru a-ți crește șansele în cea ce privește vânzarea apartamentului, câteva accesorii asortate și o plantă, chiar dacă este artificială, pe lângă curățenie, vor face că spațiul să pară complet diferit.

Sfatul 4: Poți adăuga corpuri suplimentare de iluminat în baie, pentru a scoate în evidența anumite zone. Dacă locul în care intenționezi să le așezi face ca prea multe cabluri să fie vizibile, poți încerca varianta unui dispozitiv cu baterii.

Spațiile mici, precum cămara

Daca ai aceste spații suplimentare de depozitare, asigură-te că sunt cât mai curate și aerisite. Nu îți recomandăm să demolezi peretele pentru a mai deschide spațiul, lasă-i cumpărătorului această opțiune. Aceștia apreciază orice spațiu suplimentar, însă în ce privește astfel de decizii, cel mai bine este sa nu te implici.

Sfatul 5: Încearcă să reorganizezi spațiul din cămară. Scoate vechile rafturi și pune unele noi. Acestea oferă mai mult spațiu, de sus până jos, și conferă un alt aspect.

Succes!

Citește pe mail noutățile Wizmo!