Caută
Pentru casă

Vrei să vinzi sau să închiriezi? Cum decizi ce stil de amenajare să pui în practică

Fie că vorbim de chirie sau de vânzare, apartamentul pe care îl deții trebuie să trezească dorinţa de a fi considerat "acasă".

În cazul propriului apartament, designul interior este mai simplu de realizat pentru că te raportezi exclusiv la personalitatea ta. Pe de altă parte, în cazul chiriei sau chiar al vânzării, trebuie să ţii cont de faptul că amenajarea interioară îţi poate limita sau lărgi plaja de persoane care ar putea fi interesate de proprietate.

Vrei să vinzi sau să închiriezi și nu știi ce stil se potriveşte apartamentului? Varianta cea mai ușoară ar fi să consulţi un Interior Designer sau un Arhitect şi să te bazezi pe viziunea lor. Totuşi, dacă bugetul tău este limitat, poţi apela la câteva trucuri:

Vizionează anunţuri de la alţi proprietari

Inspiraţia vine mai uşor când poţi răsfoi printre variante de design interior deja puse în practică de alte persoane. Comparativ cu revistele sau site-urile dedicate designului interior, soluţiile pe care le vei descoperi în anunţurile imobiliare sunt mai realiste, adaptate pieţei locale şi, cel mai probabil, mult mai apropiate bugetului tău.

Întreabă-ţi prietenii

Adunând păreri de la mai multe persoane poţi identifica elemente comune ce-ţi vor creşte şansele să alegi un stil pe gustul cât mai multor persoane. Mai mult, ei se vor simţi apreciaţi pentru iniţiativa ta de a le asculta părerile. Invită-i la o cafea şi vei obţine pe lângă sfaturile utile şi o întâlnire plăcută. Dublu câştig!

Vizitează un magazin de specialitate

Ca să eviţi situaţia în care nu ai de unde cumpăra mobilierul sau decoraţiunile pentru un anumit stil, o variantă este să vezi mai întâi oferta disponibilă. Mai mult, unele magazine oferă game complete pentru fiecare cameră, împreună cu sugestii de decorare, soluţie care îţi poate uşura foarte mult alegerea.

Închiriezi? Lasă loc pentru personalizare.

Indiferent de stilul ales, poţi lăsa anuminte aspecte neacoperite. Fie că ne referim la mici decoraţiuni precum vaze, tablouri sau la piese mici de mobilier, încearcă să te limitezi la strictul necesar. Va fi un avantaj pentru bugetul tău iar chiriaşii vor aprecia dacă îşi pot lăsa propria amprentă în apartamentul în care vor locui.

Curăţenia, mai presus de orice

Prima impresie contează foarte mult iar ordinea şi curăţenia sunt atuuri importante. Fie că fotografiezi apartamentul pentru a publica un anunţ de vânzare sau închiriere, fie că urmează să îl prezinţi unor potenţiali chiriaşi în cadrul unei vizionări, acordă atenţie sporită curăţeniei şi întreţinerii pieselor de mobilier.

Aşa cum te poţi aştepta, oricât de mult timp ai petrece decorând un apartament, în final nu vei putea mulţumi pe toată lumea, fie că plănuiești să-l închiriezi, ori să-l vinzi. Așadar, nu uita să îţi urmezi instinctul! Acesta este unul dintre cele mai importante sfaturi pe care ți le putem oferi. Te vei întâlni cu foarte multe păreri contradictorii despre design interior şi amenajarea unui spaţiu, însă depinde de tine să transformi un apartament într-o locuinţă ce poate fi numită “acasă”, chiar şi de viitorii tăi chiriaşi.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!