Caută
Pentru casă

Sfaturi pentru dormitoare moderne

Știai că ne petrecem o treime din viață în pat? Este un motiv bun ca să investești într-un dormitor confortabil, care se va transforma în locul optim pentru relaxare. Câteva sfaturi pentru a avea dormitorul pe care l-ai visat:

Construiește un moodboard pentru aspectul dormitorului

Design-ul dormitorului tău trebuie să fie echilibrat. Vopseaua, perdelele și mobilierul ar trebui să creeze o atmosferă agreabilă. Anumite obiecte și materiale arată bine separat, dar nu neapărat împreună. De aceea, îți recomandăm să începi design-ul dormitorului tău cu un moodboard.

Un moodboard poate să conțină idei pentru mobilă, materiale, culori și exemple care inspiră. Poți parcurge broșuri și reviste de design interior și să decupezi fotografiile interesante pentru a le lipi pe hârtie, sau poți folosi un instrument online, cum ar fi Pinterest.

După ce ai strâns toate pozele preferate la un loc, poți să le aranjezi în funcție de stil. Vei vedea cu ușurință care este stilul pe care îl preferi cel mai mult.

Creează spațiu

Există multe metode prin care poți face ca un dormitor mic să pară mai spațios. Poți folosi oglinzi de perete, de exemplu, sau să alegi o culoare deschisă pentru vopseaua pereților și tavanului. Poți monta perdele lungi, care să ajungă până la podea și să acopere mai multe ferestre. Hotelurile apelează des la acest truc.

Folosește lămpile de atmosferă

Lumina poate schimba atmosfera dintr-o cameră într-o clipită. Pe lângă lumina obișnuită din tavan, ar fi indicat să montezi lămpi de atmosferă, pe care să le poți porni și opri chiar din patul tău.

Alege culori deschise pentru pereți

Culorile au un efect important asupra stării noastre de spirit. În dormitor, este indicat să optezi pentru culori pașnice. Cele mai potrivite sunt nuanțele de gri neutru sau culorile deschise.

Ai inclus și acel tapet jucăuș în moodboard-ul tău? Atunci, aplică-l pe peretele din spatele patului, ca să nu fie la vedere și să te deranjeze atunci când vrei să zaci în pat.

Folosește materiale moi

Pentru a crea un spațiu pașnic, relaxant, asigură-te că alegi materiale moi și calde pentru design-ul dormitorului. Folosește mătase, lână și lemn. Dacă ai plăci de gresie rece în camera ta, acoperă-le cu un covor simpatic.

Obții mai multe cu mai puțin

Decorațiunile pentru casă dau un caracter intim spațiului tău, dar nu exagera. Câteva obiecte bine alese sunt mult mai bune decât o mulțime de decorațiuni. Alege obiecte cu forme geometrice în locul obiectelor extrem de ornamentate, pentru a crea și mai mult spațiu.

Vise plăcute!

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!