Caută

Pentru casă

 

Design interior cu influențe scandinave

03/04/2016

Materiale naturale, culori vii, forme modeste și, mai presus de orice, funcționalitate. Acestea sunt aspectele reprezentative ale design-ului scandinav. Iată 8 elemente esențiale pentru un interior scandinav:

O combinație de culori deschise și culori asociate pământului

Simplitatea și natura au un rol central în design-ul scandinav. Albul, griul și albastrul sunt culori întâlnite frecvent. Adesea, sunt combinate cu culori reprezentative pentru pământ, pentru a crea un mediu liniștit și autentic. Asta nu înseamnă că nu ar trebui să folosești culori deloc. Muți designeri scandinavi, cum ar fi Marimekko sau Josef Frank, folosesc tapete și materiale pline de culori. De asemenea, poți folosi flori sau accesorii colorate pentru un plus de vigoare în design.

Materiale naturale

Scandinavii adoră materialele naturale. Lemnul este principalul produs exportat din Scandinavia, fiind folosit pentru toate scopurile: pardoseli, mobilier și tavane. Lemnul de culoare deschisă este cel mai des întâlnit. Prin tratarea anumitor tipuri de lemn cu ulei, vei crea acel aspect erodat, făcut faimos de design-ul scandinav.

Forme și funcționalitate

Liniile clare și subtile, în arhitectura clădirilor, în design-ul interior și la mobilă, sunt cele mai reprezentative elemente pentru design-ul scandinav. Un interior scandinav nu se limitează la a fi frumos, acesta trebuie să fie funcțional și agreabil pentru locuit și muncă.

Design atemporal

Mobila din Scandinavia are câte ceva pentru toată lumea. Mulți designer faimoși de mobilă se inspiră din cultura scandinavă, printre care Wegner, Aalto, Jacobsen, Panton etc. Creațiile acestora au un caracter atemporal și se potrivesc perfect cu un interior contemporan.

Un șemineu în colț

Spre deosebire de tradiția noastră de a avea un șemineu în mijlocul camerei, cei din Scandinavia își pun șemineul în colț.

Design-ul scandinav este ecologic

Scandinavii trăiesc în armonie cu natura. Aceștia au o orientare ecologică, iar acest lucru se reflectă în casele și interioarele lor, care sunt construite pentru a reduce la minim amprenta ecologică. Casele scandinave sunt, de obicei, foarte bine izolate și echipate cu pompe pentru căldură și alte instalații sustenabile. Pentru a afla mai mult despre cum să-ți transformi casa într-o eco-casă, citește postarea noastră de pe blog.

Șterge granițele dintre interior și exterior

O terasă sau o verandă este ideală pentru a te bucura de aerul de afară în zilele și serile călduroase. Poți să-ți mobilezi terasa ca pe o cameră obișnuită, cu covor, decorațiuni și mobilier confortabil de grădină.
Mai mult cu mai puțin

Un ultim sfat: scandinavii detestă haosul. Prea multe decorațiuni și accesorii vor strica armonia interiorului. Câteva decorațiuni subtile vor da un efect mult mai puternic.


Citește pe mail noutățile Wizmo!