Caută
Pentru casă

Cum să decorăm în stil Feng Shui: sfaturi pentru casă

Feng Shui este mai mult decât un stil de amenajare interioară. Este o dogmă chinezească, veche de 3000 de ani, care are rolul de a afecta în mod pozitiv aspecte importante din viața ta, precum dragostea, fericirea și norocul. Chiar dacă nu crezi în ea, recomandările Feng Shui te pot ajuta să îți transformi casa într-un loc mai armonios și relaxant.

Feng Shui în general

Diferite încăperi au diferite scopuri, astfel că trebuie amenajate în moduri diferite. Totuși, în general, este important să lași suficient spațiu liber pentru noile energii Chi. Lasă libere spațiile din preajmă ușilor, astfel încât Chi să poată circula în întreaga locuință.

În camera de zi, concentrează-te asupra vieții de familie

Camera de zi este destinată vieții de familie. Acesta este locul în care îți primești prietenii și familia, fiind, de asemenea, locul în care vă puteți relaxa împreună. Conform principiilor Feng Shui, această încăpere, în mod ideal, este situată în partea din față a casei. Canapelele și scaunele trebuie dispuse față în față, sub forma unui pătrat sau a unui dreptunghi. Asigură-te că lași suficient spațiu de circulație, încât Chi să poată circula cu cât mai puține obstacole. Forma camerei trebuie să fie, de asemenea, pătrată sau dreptunghiulară. O încăpere în formă de L poate primi valențele unui dreptunghi cu ajutorul unor perdele, corpuri de mobilier sau paravane despărțitoare.

Relaxare optimă în dormitor

Dormitorul este un spațiu intim, în care petreci destul de mult timp. Este un spațiu în care dormi și te relaxezi. Feng Shui te sfătuiește să îți poziționezi patul către ușă și să te asiguri că nu se reflectă în nicio oglindă. Încearcă să elimini dispozitivele electrice din dormitor, pentru că acestea pot împiedica Chi-ul. Culorile pastelate pe pereți au un rol important pentru a genera o energie pozitivă în dormitorul tău. Folosește alb, roz, verde deschis sau un albastru liniștitor. Pentru mai multe idei, consultă sfaturile noastre despre cum să alegi o vopsea lavabilă.

Creează spațiu în bucătărie

O bucătărie Feng Shui creează senzația de fericire în timp ce gătești. Încearcă să îți aranjezi bucătăria astfel încât să ai o perspectivă bună asupra întregii încăperi și să fie suficient spațiu pentru a te deplasa prin ea. Asigură-te că poți pune cu ușurință lucrurile în dulapuri.

O energie bine echilibrată în baie

Un element important în Feng Shui constă în menținerea echilibrului între cele 5 elemente ale naturii: apa, focul, pământul, metalul și lemnul. În baie, realizarea acestui lucru este dificilă, aici existând multă energie din apă. Pentru a menține echilibrul cu celelalte elemente, compensează cu mobilă din lemn și cu plante. O oglindă mare poate avea, de asemenea, rolul de a transmite energie pozitivă în baia ta. În mod ideal, orientarea băii trebuie să fie către sud-vest. Citește mai multe recomandări pentru amenajarea băii aici.

Hai să amenajam în stil Feng Shui!

Sursa: 1

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!