Caută
Pentru casă

Culoarea anului 2016 de la Pantone

Culoarea anului 2016 de la Pantone

E băiețel sau fetiță? Ambele! Pantone, institutul internațional de culori, a prevăzut, ca de fiecare dată, tendința absolută în materie de culoare pentru sezonul următor. Anul acesta, autoritatea de renume mondial în domeniul culorilor a dezvăluit nu una, ci două culori în tendințe: Rose Quartz și Serenity.

Potrivit celor de la Pantone, Rose Quartz este “o culoare persuasivă și, în același timp, blândă, ce exprimă compasiune și calm.” Serenity, pe de altă parte, este un albastru rece, „reconfortant și linistitor”, care creează un spațiu în care să te poți detașa și relaxa, chiar și în aceste vremuri agitate.

Voit, culorile anului 2016 de la Pantone se leagă în mod tradițional de cele două genuri. Prin faptul că a desemnat aceste două culori drept culorile anului, Pantone speră să lanseze o provocare în ce privește modul în care asocierea culorilor este percepută de obicei. Ideile tradiționale asociate genurilor sunt readuse în discuție.  

În locuințe, Pantone ne sfătuiește să folosim un pic de Rose Quartz sau Serenity în covoare, accesorii sau vopsea. Poți combina cu ușurință fiecare dintre culorile Pantone cu alte culori, cum ar fi, spre exemplu, verde, mov, maro, precum și cu toate tipurile de galben și roz. Poți adauga argintiu sau o culoare aprinsă pentru o notă deosebită.  

Ce zici, ai folosi culorile Pantone ale anului în amenajarea interiorului locuinței tale?

Pentru mai multe recomandări și ponturi privind redecorarea, consulta sfaturile noastre despre cum să alegi o vopsea lavabila.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!