Caută
Pentru casă

5 idei de amenajare pentru băi

Decizia de amenajare a unei băi nu este o misiune ușoară. Aspectele tehnice, cum ar fi alimentarea cu apa și curent electric, precum și conductele de scurgere, îngreunează alegerea unui stil de amenajare. Montarea tuturor accesoriilor pentru baie, într-un mod care să asigure confortul și un aspect plăcut, ajunge să reprezinte o operațiune complexă. Următoarele idei de amenajare a unei băi îți pot fi utile pentru a transforma spațiul respectiv în cea mai relaxantă zonă din locuința ta.

Orientarea încăperii

Dacă îți construiești o casă nouă, sau dacă realizezi lucrări ample de renovare, încă mai poți decide câte băi vei avea și unde le vei poziționa. Alege un loc în care lumina soarelui intră atunci când folosești cel mai mult baia. Persoanele care se trezesc dimineață devreme pot preferă orientarea ferestrelor de la baie către est. Conform principiilor Feng Shui, baia trebuie orientată către sud-vest.

Toaleta și mașina de spălat

O baie trebuie să fie dedicată relaxării și îngrijirii corporale. Din motive practice, mulți proprietari de locuințe aleg să pună în baie și mașina de spălat. Însă această afectează amenajarea unei băi și creează un aspect dezordonat al spațiului. Pentru a permite relaxare deplină, este mai bine să o instalezi în altă parte. Dacă nu există nicio posibilitate în afară băii, trebuie să prevezi un paravan despărțitor sau un dulap încorporat, pentru că aceasta să nu fie vizibilă.

Redu intensitatea luminilor

Un iluminat plăcut în baie combină o lumina blândă, generală, cu surse de lumina clară îndreptate către anumite locuri, cum ar fi chiuvetă. De asemenea, poți opta pentru lumina indirectă: ascunde luminile în spatele panourilor sau pe dulapuri, pentru a creă o atmosferă intimă.

Alege cu grijă pardoseală din baie

În ceea ce privește gresia, poți opta pentru culori clasice, sobre. Dacă alegi o culoare deschisă încăperea ta va părea mai spațioasă. Ia în calcul și faptul că o pardoseală umedă poate fi alunecoasă, verifică, deci, dacă tipul de gresie pe care l-ai ales are un strat anti-derapant. Dacă nu îți place gresia, materiale precum vinilul sau linoleumul reprezintă alternative bune.   

Dacă baia ta este mică și vrei să faci economie de spațiu, poți luă în calcul încălzirea în pardoseală, în locul caloriferelor. Astfel crește nivelul de confort, iar pardoseală se usucă mai rapid.

Investește într-un sistem bun de ventilație

În final, însă nu în ultimul rând, evită umezeală și mucegaiul, instalând un bun sistem de ventilație în baia ta. De asemenea, poți opta să nu îți depozitezi hainele imediat lângă baie. Nivelul ridicat de umiditate poate face că hainele să capete un miros îmbâcsit.  

BONUS: Adaugă elemente de impact aflate în tendințe, pentru a revitaliza stilul clasic în care este amenajată baia ta.

O nouă amenajare a unei băi reprezintă o investiție semnificativă, care ar trebui să fie utilizabilă mulți ani din acel moment. Astfel, este mai bine să alegi articolele sanitare, precum și gresia și faianță pentru baie, în culori și forme clasice. Dacă vrei să vinzi casa ulterior, te vei bucura că ai luat această decizie.

Asta nu înseamnă că nu poți avea o baie în tendințe! Poți zugrăvi pereții fără să aplici faianță, într-o culoare modernă, sau poți adaugă accente colorate, de impact, care pot fi înlocuite ușor, cum ar fi accesoriile, prosoapele, perdelele.

Succes!

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!