Caută
Generale

Inaugurarea de casă nouă: cum sa fii o gazdă bună

Ai reușit în sfârșit să te muți în noua ta casă, iar acum vrei să faci o mică petrecere de inaugurare. Dacă nu știi exact cu ce să începi, îți oferim noi câteva sfaturi care te vor ajuta.

1. Plănuiește în avans

Hotărăște-te asupra numărului de invitați pe care dorești să-i primești în noua ta casă și gândește-te la ce vei oferi de mâncare și de băut. Verifică dacă ai suficient spațiu pentru a sta la masă, altfel ai putea organiza un bufet. Asigură-te că servești și băuturi fără alcool, deoarece anumite persoane vor pleca cu mașina de la petrecerea ta.
Este momentul potrivit să te gândești la câteva jocuri sau subiecte de discuție, mai ales dacă ai invitat persoane care nu se cunosc între ele.

2. Nu trebuie să faci totul pe cont propriu

Roagă-ți prietenii sau jumătatea să te ajute în bucătărie, eventual angajează pe cineva să facă curățenie. După tot efortul pe care l-ai făcut până în acest moment, este perfect normal să ceri ajutorul.
Oricum, este mai distractiv să gătești cu cineva. Singurul lucru de care trebuie să ai grijă este să fii gata atunci când invitații încep să sosească.

3. Primește invitații și fă prezentările

Oferă-le invitaților ceva de băut după ce se acomodează, fă-i să se simtă bineveniți. Dacă ai de gând să-i rogi să se descalțe, pune câteva perechi de papuci la vedere. Prezintă-le casa și povestește-le despre micile întâmplări din timpul mutării. În cazul în care invitații tăi nu se cunosc între ei, ajută-i să facă cunoștință pe măsură ce ajung la petrecere. Poți să le recomanzi chiar și locul în care să stea, în mod strategic, ca să te asiguri că vor socializa.

4. Asigură confortul

În cazul în care la tine acasă nu se fumează, pregătește un spațiu unde invitații să poată facă acest lucru. Pe balcon sau în bucătărie, pregătește câteva scaune, scrumiere și lumânări parfumate. În baie, nu uita să pui prosoape curate și săpun. Ca măsură suplimentară, poți să pui la dispoziție și o cremă pentru mâini, fetele vor aprecia asta.

În ceea ce privește animalele, dacă ai unul, probabil că prietenii tăi știu deja acest lucru. Dacă au acceptat invitația ta, probabil că nici nu îi deranjează. Cu toate acestea, dacă vin însoțiți de o persoană care nu prea se înțelege cu animalele, folosește invitația pentru a afla dacă invitații tăi sunt deranjați de prezența unui animal la petrecere. Astfel, vei avea timp să te gândești ce să faci cu el în timpul petrecerii.

5. Nu uita să te distrezi și tu

Chiar dacă tu ești gazda, acest lucru nu înseamnă că nu ai voie să te distrezi! Până la urmă, petrecerea asta este pentru toată lumea, inclusiv pentru tine. Nu te stresa prea tare dacă lucrurile nu merg bine, deoarece prietenii tăi te vor iubi în continuare.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!