Caută
Generale

Idei pentru casă: transformarea balconului

Secretul pentru un design reușit al balconului stă în scopul pe care vrei să îi aloci. Este punctul de plecare pentru re-decorarea acestuia. Ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție și gândește-te cum îl poți amenaja. Gândește și vertical, nu doar orizontal. De asemenea, nu uita de faptul că, dacă ai un balcon deschis/parțial deschis sau o terasă, vei avea nevoie de materiale rezistente la apă pentru mobilier și celelalte elemente decorative folosite.

100% funcționalitate

Acest tip de balcon este folosit, în cele mai multe cazuri, ca spațiu pentru uscarea hainelor și pentru depozitare. Dar, cine spune că funcțional nu poate fi și frumos? Poți transforma balconul ușor, prin schimbarea culorii pereților sau recondiționarea manuală a dulapurilor. Dacă ai un spațiu închis, adaugă un strat de pardoseală din plută și schimbă modul în care îți usuci hainele.
Acest spațiu monoton poate deveni un spațiu deosebit de plăcut, care se va potrivi perfect cu restul designului ales de tine.

100% relaxare

În cazul în care vrei să reorganizezi balconul/terasa în mod exclusiv pentru relaxare, poți să-l închizi complet și să-l unești cu restul casei, pentru a avea un spațiu mai mare la dispoziție. Sau, poți să-l ții ca un spațiu separat și să-l transformi într-un cuibușor pentru citit, cu multe spații de depozitare.
Decorează cu lumânări, perne și o statuie a lui Buddha și deja ai creat spațiul perfect pentru a fi Zen.

Undeva la mijloc

În cazul în care ești o persoană mai pragmatică, dar îți place și să te relaxezi din când în când, să te uiți la stele sau către orizont din confortul casei tale, este foarte ușor să-ți transformi balconul într-un spațiu multifuncțional. Seara te relaxezi, în timpul zilei lași hainele la uscat și depozitezi lucruri pe parcursul întregului an.
Dacă spațiul îți permite acest lucru, poți face o împărțire vizuală a acestuia, cu o jumătate dedicată aspectelor funcționale și o jumătate mai ”artistică”. Pe de altă parte, o abordare mai ”integrată” va funcționa mai bine, deoarece va conferi spațiului un aspect uniform.

Photo credits:
1st: net.hr
2nd: patioproductions.com
3rd: ladnydom.pl

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!