Caută
Generale

Idei pentru casă: inspiraţie de Crăciun

Cu siguranță deja simţi spiritul Crăciunului. Străzile sunt împodobite pentru sărbători şi toate magazinele şi centrele comerciale sunt adevărate expoziţii cu decorațiuni de sărbători. Printre cadouri și alte decizii, o întrebare este deosebit de importantă în această perioadă: cum putem aduce Crăciunul într-un apartament? Răspunsul, la o primă vedere, pare simplu: avem nevoie de brad și decorațiuni pentru acesta. Însă ce tip de brad și ce tip de decorațiuni vei alege?

Bradul natural

Bradul de Crăciun este fără îndoială cel mai puternic simbol al Sărbătorilor de Iarnă. Un brad natural va aduce în casa ta un parfum inegalabil. Din această cauza este preferat de foarte multe persoane. Alege un vânzător autorizat pentru a te asigura că bradul pe care îl cumperi a fost crescut tocmai pentru această perioadă. Ţine cont că sărbătorile de iarnă sunt un prilej pentru defrişări ilegale, foarte dăunătoare mediului!

Bradul în ghiveci

Opţiune din ce în ce mai populară, brazii în ghivece oferă toate avantajele unui brad natural, iar după perioada sărbătorilor pot fi replantați. Poţi fie să cumperi unul sau să îl închiriezi pentru a-l returna după perioada sărbătorilor. Totuși, probabil cel mai mare dezavantaj al brazilor în ghiveci îl constituie preţul ridicat. Pe de altă parte, orice alternativă ecologică este o investiţie pentru viitoarele generaţii.

Bradul artificial

Dacă ne uităm la preţ, un brad artificial este comparabil cu unul natural. Deşi nu oferă acelaşi parfum îmbietor, bradul artificial are avantajul că poate fi folosit timp de mai mulţi ani. Înainte de a-ţi cumpără un brad artificial, gândește-te unde îl vei depozita. Chiar şi împachetat în cutia sa va ocupa un spaţiu semnificativ.

Decoraţiuni pentru brad

Probabil ai deja acasă decoraţiuni şi beculeţe pentru brad. Verifică în ce stare sunt acestea pentru că de la an la an este posibil să trebuiască înlocuite. Impodobitul bradului este un deliciu pentru copii, iar pentru unii adulţi a devenit mai mult decât o tradiţie, o oportunitate de exprimare artistică. Poţi stabili o temă cromatică, poţi alege dintre numeroase forme şi stiluri de globuri, iar pentru beculeţe şi beteală găseşti numeroase alternative. Cum alegi stilul perfect? Reţeta ideală nu există, lasă-ţi imaginaţia liberă şi vei obţine un brad împodobit exact pe gustul tău!

Decoraţiuni pentru casă

Pentru uşa de intrare poţi alege o coroniţă de Crăciun, decoraţiune uşor de găsit şi accesibilă, care te va ajuta să întâmpini cu căldură oaspeţii şi colindătorii. Cu o investiţie minimă, poţi crea o atmosferă magică în casa ta decorându-ţi ferestrele cu o perdea de lumini sau cu lumânări electrice, ambele alternative fiind uşor de montat și reutilizabile an de an.

Masa de Crăciun

Ca orice sărbătoare importantă, Crăciunul este o ocazie pentru un festin în familie. Poţi aduce un pic de magie mesei de crăciun cu câteva decoraţiuni: o faţă de masă tematică, un suport de lumânări de Crăciun sau şerveţele cu Moşul sunt mici detalii care vor face diferenţa dintre o masă oarecare şi cea de sărbători.

Mai ales în această perioada în care poţi găsi foarte multe decoraţiuni frumoase, primul pas este să-ţi stabileşti un buget în care să te încadrezi. În căutarea decoraţiunilor perfecte pentru casa ta, ţine cont însă că acestea pot fi şi un cadou minunat pentru cei dragi.

Crăciun fericit!

Imagini: pinterest.com

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!