Caută
Generale

Idei pentru casă: case neconvenționale

Atunci când vorbim de idei de design pentru casă, interiorul nu este singurul care poate lăsa o impresie bună. Potențialii proprietari de case trebuie să se concentreze și la arhitectura și mediul înconjurător. Casele ”extreme” au căpătat acest statut prin modul în care sunt construite sau datorită mediului în care se află. Sau, poate fi o combinație a celor două aspecte.

Extreme prin arhitectură

Fie că este vorba de un spațiu răsturnat sau restructurat, te poți alătura nișei proprietarilor de case ”extreme” cu ajutorul unui arhitect foarte priceput. Poți începe prin a găsi un spațiu în care să-ți recreezi viziunea de neconvențional, sau poți elabora un aspect pentru care să găsești contextul potrivit.
Indiferent de varianta aleasă, asigură-te că lucrezi cu un arhitect cu care te înțelegi foarte bine. Este important să comunicați unul cu celălalt și să aveți o viziune comună asupra lucrurilor. Acest lucru te va ajuta să economisești timp și bani, dar și să te muți mult mai repede.
Nu uita că astfel de proiecte implică costuri mai mari. Însă, la final, vei fi una dintre puținele persoane care se poate mândri cu aspectul deosebit al locuinței tale.

Extreme prin locație

Deși poți să adaptezi aproape orice spațiu, găsirea locației potrivite este un demers mult mai complicat. Desigur, cu toții visăm la acea căsuță construită pe vârf de stâncă sau pe o insulă foarte mică, dar de cele mai multe ori ne împotmolim la găsirea locației perfecte.
Începe prin a defini ce înseamnă pentru tine locație extremă, nu din punct de vedere geografic, ci prin senzații și trăiri. Ce ai vrea să simți atunci când o vezi? Care ai vrea să fie mirosul care te întâmpină dimineața sau în timpul nopții?
O locuință extremă, prin locația acesteia, poate avea un aspect impresionant dacă este construită într-un loc extrem de riscant și/sau izolat. Și asta nu este totul. O locație extremă se traduce în neconvențional. Dacă ai construit peste acoperișul unei clădiri existente, cine ar putea să spună că acest lucru nu este extrem?

Puțin din ambele

Pentru majoritatea viitorilor proprietari, găsirea locației perfecte, cu o arhitectură perfectă (așa cum o văd ei), este cel mai important lucru. Tendința este să se păstreze un echilibru între o locație izolată și un aspect neconvențional. Este cea mai practică metodă de a crea ceva unic, chiar dacă ai mulți vecini. O casă extremă care combină aceste elemente va primi acest statut pentru că are câte puțin din fiecare, nu pentru că se concentrează prea mult pe un singur aspect.

Photo credits
1st: dezeen.com
2nd: notey.com
3rd: archiki.com

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!