Caută
Generale

Idei pentru casă: Alb imaculat

Cum poate fi albul aliatul tău? Atunci când renovezi un apartament pentru tine, este uşor să te joci cu culori îndrăzneţe. Totuşi, dacă ai de gând să închiriezi apartamentul, poţi apela la alb şi la culori deschise pentru a avea flexibilitate în designul interior şi pentru a te adresa unui public mai larg.

Fără îndoială, un design interior construit în jurul albului ca tema principală va crea un ambient luminos, mai calm şi relaxant, atu puternic pentru persoanele care se confruntă zilnic cu aglomeraţia urbană. Ca notă minimalistă, albul este foarte căutat, în special de tineri.

Având albul ca ton de bază, fiecare element diferit va ieşi mult mai puternic în evidenţă. Albul îţi va permite să dezvolţi ulterior accente de culoare, modele geometrice sau elemente din orice curent sau stil care să definească personalitatea apartamentului. Mai mult, poţi lăsa chiriașilor posibilitatea de a-şi personaliza foarte uşor interiorul apartamentului, cu investiţii minime.

Un argument puternic pentru alegerea unui design interior este să poţi găsi elementele de care ai nevoie pentru a-l construi. De la vopsea lavabilă, la piese de mobilier sau obiecte decorative, orice element dintr-un apartament poate fi găsit relativ uşor pe alb. Un aspect deloc greu de ignorat este faptul că, de cele mai multe ori, aceleaşi piese de mobilier sunt chiar mai ieftine în varianta de culoare albă.

Există şi contra-argumente pentru această tendinţă: în general albul are reputaţia că este greu de întreţinut şi de menţinut curat. Adevărul este că, indiferent de culoarea aleasă, pereţii sau un material textil se pot murdări la fel de uşor iar curăţenia nu ar trebui să ţină cont de culoarile din apartament. Cu toate acestea, canapeaua sau fotoliile, adică obiectele de mobilier cele mai predispuse la decolorare şi murdărie, pot deveni piese centrale în cameră dacă le alegi în culori puternice. O canapea verde şi câteva decoraţiuni în nuanţe similare aflate într-o încăpere complet albă vor arată precum în pozele din revistele de design interior.

Un mare avantaj de care vei beneficia atunci când alegi trendul de alb imaculat este că vei avea un apartament mai luminos. Încăperile bine luminate pe toată durata zilei vor crea senzaţia de mai mult spaţiu, şi vor reda o atmosfera plăcută şi călduroasă. Însă ţine cont de direcţia din care este luminat apartamentul întrucât, deşi pare puţin semnificativ, lumina venită din partea de nord poate genera exact efectul opus, oferindu-ţi o lumina rece.

Pentru a obţine un stil modern şi chic cu ajutorul albului, încearcă să adaugi şi să combini diferite texturi. Creează un efect difuz cu ajutorul luminii naturale şi a unor perdele delicate sau adaugă personalitate şi un strop de minimalism prin amplasarea unui covor cu aspect croşetat şi a unor paturici pufoase de ţinut pe canapea.

Posibilităţile de decorare cu ajutorul albului sunt nelimitate. Ai libertatea de a alege dintre o mulţime de stiluri extrem de populare la momentul actual şi de a-ţi putea personaliza apartamentul în doar câţiva paşi. Albul este cu certitudine recomandarea noastră pentru orice apartament de închiriat: universal în designul interior şi prietenos cu portofelul!

Photo credits
1st, 2nd, 3rd

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!