Caută
Generale

Ghidul cumpărătorului de imobiliare

Ghidul cumpărătorului de imobiliare

Vă prezentăm Wizmo, instrumentul ideal pentru găsirea locuinței tale!
Acest articol este dedicat acelor persoane care caută să cumpere/să închirieze proprietăți imobiliare, pentru a fi pregătiți pentru fiecare etapă din cadrul procesului.

1. Ai deja un cont Wizmo?

Ne bucurăm să auzim asta! Totuși, dacă nu ai un cont, este destul de simplu să-ți faci unul. Este gratuit. Vei putea să salvezi căutările și anunțurile tale preferate, iar noi te vom anunța dacă o proprietate care se încadrează în criteriile tale a fost publicată pe Wizmo.

Cu un cont gratuit, vei putea să vezi numărul de telefon al vânzătorului și să intri în legătură cu acesta prin intermediul sistemului integrat de mesaje creat de noi.

Dacă vrei să cumperi și te gândești să iei un împrumut de la bancă, acesta este momentul potrivit să afli cum poți accesa un împrumut Prima Casă.

2. Poți să începi căutările!

Dacă nu știi încă ce fel de apartament ți se potrivește, citește articolul nostru pentru a descoperi dacă un apartament cu 2 camere este alegerea ideală pentru tine.
Va trebui să ai în vedere prețul apartamentului și venitul tău, dacă vrei să obții suma pe care ți-ai propus-o. Îți recomandăm să consulți mai multe bănci pentru a afla care este intervalul de preț în care te poți încadra (conform acestora).

Folosește Wizmo pentru a găsi rapid proprietățile care te interesează, apoi poți să începi să-i suni pe proprietari.

3. Nu uita!

Înainte de a face o vizionare, asigură-te că nu ai așteptări prea mari de la vânzător, mai ales dacă va fi prezent și un agent imobiliar. Este bine să știi cum privesc ei această tranzacție, ca să nu fii luat prin surprindere.

În timpul vizitei la locație, urmează sfaturile noastre pentru a te asigura că imobilul este într-o stare bună; acordă o atenție în plus la tipul de izolație existent.

4. Bate palma și începe dansul victoriei!

Dacă vei sta în chirie, semnează contractul cu proprietarul, plătește onorariul agentului (dacă există) și deja ai făcut primii pași de acomodare.

Dacă intenționezi să cumperi, după negocierea prețului pentru imobil, va trebui să faci câteva drumuri până la bancă. La sfârșit, când vei ajunge la biroul notarului, va trebui să achiți următoarele:

• Onorariul notarului: aproximativ 1%, dacă achiziția se face printr-un împrumut Prima Casă, sau aproximativ 1,5% dacă nu se apelează la un astfel de împrumut
• Taxa de întabulare la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară
• Onorariul agentului, de obicei 2% din prețul de vânzare al proprietății
Felicitări! Dacă ai parcurs toți acești pași, înseamnă că ești proprietar!

5. E timpul să te muți

Înainte să te apuci de împachetat, fă o inventariere a lucrurilor pe care dorești să le iei cu tine în noua ta locuință.

Profită de faptul că apartamentul este încă gol pentru a decide dacă vrei să faci o renovare mai serioasă (cum ar fi schimbarea ușilor, ferestrelor, lustruirea podelelor sau instalarea unui sistem de încălzire).

Dacă va veni din nou momentul să testezi piața, să îți vinzi apartamentul și să îți cumperi altul, noi suntem aici pentru tine! Cu această ocazie, te vom aștepta cu ghidul nostru pentru vânzătorul de imobiliare. :)

Sursa: 1

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!