Caută
Generale

(Dez)avantajele de a locui în suburbie

(Dez)avantajele de a locui în suburbie

Din ce în ce mai mulți oameni se mută în orașele mari, iar suburbiile încep să-și piardă caracterul liniștit. În cazul în care locuiești deja la periferie și ai observat o creștere în numărul șantierelor și/sau în înălțimea clădirilor, lucrurile sunt pe cale să se schimbe. La un moment dat, îți vei pune problema dacă vrei să rămâi acolo sau să te muți.

Îți place agitația, aglomerația și să ai întotdeauna ceva de făcut? Sau preferi să stai în liniște?

Dacă faci mai mult de 30 de minute cu mașina până în centrul orașului, aproape sigur locuiești la periferie. Principalul avantaj pe care îl ai dacă trăiești la periferie este că aceasta lasă senzația unei comunități mai închegate. Oamenii își cunosc vecinii și, de obicei, împart aceleași valori. Copiii cresc cu o altă mentalitate, într-un spațiu mai liniștit, departe de agitația urbană. Mai mult, ai acces la cele mai bune școli din oraș, având în vedere că nu ai de parcurs o distanță așa de mare.
Poți să reduci nivelul de zgomot produs de oraș atunci când ajungi acasă seara, fără să pierzi șansa de a participa la evenimentele și concertele care te interesează.

Alegând să locuiești la periferie, vei avea un alt ritm în care să crești împreună cu familia ta, care este sub controlul tău. Departe de trafic, agitație și poluare.

Acesta este scenariul ideal, dacă ai noroc să găsești o astfel de zonă urbană periferică, care nu va suferi modificări pentru o perioadă îndelungată. Pe măsură ce orașele cresc, conceptul de a trăi în suburbie pare să capete o tentă supranaturală.

Adevărul este că, dacă analizăm frecvența cu care se construiesc clădirile noi, în orice zonă ce părea a fi liniștită și retrasă dintr-un oraș important, astăzi apar clădiri cu apartamente peste noapte.

Dacă vrei (în continuare) să locuiești în suburbie, trebuie să știi că nu poți influența modul în care aceste cartiere noi se dezvoltă. Planul urbanistic al marilor orașe este scăpat de sub control, iar rezultatul este că toate aceste clădiri par să fie construite una peste alta.

Este mutatul o soluție pentru tine?
Ar putea fi. Totul depinde de prioritățile tale. Dacă ai copii, mutatul nu este o soluție, deoarece îi vei priva de o educație mai bună. În cazul în care vrei să te concentrezi pe cariera ta, mutatul nu este o soluție. Pe de altă parte, dacă poți lucra de acasă, dacă ești liber-profesionist și ai un spirit liber, cu siguranță mutatul este soluția potrivită pentru tine.

Noi, ceilalți, care suntem legați de stilul de viață ”peri-urban”, putem doar să sperăm că vom face alegerea potrivită atunci când ne decidem să ne mutăm la periferie sau vice versa.

Distribuie

Citește pe mail noutățile Wizmo!